Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:59:41 μμ
etpa
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 12:25

Οι καθηγητές στις θέσεις τους, τα σχολεία επαρκή, αισιοδοξούμε και για τα ολιγομελή

Συντάκτης:

Την αισιοδοξία του ότι μετά και την τελική απόφαση της κυβέρνησης θα απομείνουν ελάχιστα ανικανοποίητα αιτήματα, αν δεν ικανοποιηθούν όλα, αναφορικά με τα ολιγομελή τμήματα στα λύκεια του νομού εξέφρασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς Θεόδωρος Χριστοφορίδης, μιλώντας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

 

Το Κιλκίς είναι από τους νομούς όπου εγκρίθηκαν τα περισσότερα ολιγομελή, έχουμε λίγα αιτήματα προς έγκριση ακόμα και αισιοδοξούμε ενόψει της τελικής απόφασης, δήλωσε ο κ. Χριστοφορίδης,

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς στο νομό ο κ. διευθυντής εκτίμησε πως αναφορικά με τη σχολική στέγη ο νομός βρίσκεται σε καλό επίπεδο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ως προς τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ. Χριστοφορίδης τόνισε ότι για πρώτη φορά όλοι οι διορισμοί, ακόμα και της ειδικής αγωγής, έγιναν έγκαιρα και οι καθηγητές όλοι βρίσκονται στη θέση τους στα σχολεία τους, μαζί με τους αναπληρωτές.

Έχουν οριστεί επίσης τα γυμνάσια όπου θα φοιτήσουν οι πρόσφυγες από το καμπ της Νέας Καβάλας, στο Πολύκαστρο και (κυρίως) στην Πλατανιά.

Οι μόνιμες καθαρίστριες ήδη ανέλαβαν έργο και αναμένεται και η πρόσληψη των νέων καθαριστριών από τους δήμους, με την ελπίδα ότι οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν ταχύτατα.

Στο μέτωπο της προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει η συνεργασία με τους δήμους, που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των σχολείων. Σε μάσκες, αντισηπτικά και παν άλλο υλικό και μέσα υπάρχει πάντα η πρόβλεψη του υπουργείου και η συνεργασία με τους οικείους δήμους για να μην καταγραφεί κανένα πρόβλημα.

Συμπερασματικά, ο κ. Χριστοφορίδης αξιολόγησε ως λίαν θετική τη συνέχεια πολιτικής που υπήρξε στο Υπουργείο Παιδείας σε βάθος χρόνου στα θέματα της Παιδείας, μια πολιτική που απέδωσε καρπούς.

Τέλος, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στο Κιλκίς, ενός σχολείου που στοχεύει στην κάλυψη ενός κενού στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές δεξιότητες-ικανότητες.

Και επισήμανε τη θετική ανταπόκριση του σεβασμιώτατου μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ στο αίτημα να στεγαστεί το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο στο κτήριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου. Ξεκινά η πρώτη τάξη Γυμνασίου και θα είναι το πρώτο τμήμα και κάθε χρονιά θα προστίθεται ένα ακόμη μέχρι να συμπληρωθούν οι τρεις τάξεις του γυμνασίου και ισάριθμες του λυκείου.