Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 4:42:30 μμ
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 21:05

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Πολυκάστρου στα γραφεία μας

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε και ξεναγήσαμε στις εγκαταστάσεις μας στο Μεταλλικό μαθητές και δασκάλους από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου.
Κοντά 35 μαθητές των δυο τμημάτων της Ε’ τάξης του σχολείου βρέθηκαν στα γραφεία και στις τυπογραφικές μας εγκαταστάσεις, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Χριστίνα Δεληγιαννίδου, Στυλιανή Μενεξιά και Αναστάσιο Συμεωνίδη.


Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από τον εκδότη μας, Κώστα Τερζενίδη, για το τι σημαίνει τοπική εφημερίδα, για τη δουλειά του δημοσιογράφου, είδαν το πώς στήνεται η εφημερίδα στον υπολογιστή και γνώρισαν την τεχνολογική εξέλιξη των εφημερίδων και της τυπογραφίας, από τα μεταλλικά στοιχεία μέχρι την ηλεκτρονική εφημερίδα του διαδικτύου. Από τη παλιά χειροκίνητη τυπογραφική μηχανή κάθισαν στον υπολογιστή και έστησαν ένα πρωτοσέλιδο με τις δικές τους ψηφιακές φωτογραφίες το οποίο και τυπώθηκε παρουσία τους στην ψηφιακή εκτυπωτική μονάδα.
Στο ισόγειο των εγκαταστάσεών μας, στην τυπογραφική μονάδα, οι μαθητές είδαν την εκτύπωση της εφημερίδας και ξεδιάλυναν τις απορίες τους για όλο τον κύκλο της εκδοτικής δουλειάς.
Την ώρα του «διαλλείματος» μαζί με το κέρασμά μας, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας στα γραφεία μας με τις ομορφιές του νομού Κιλκίς.