Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:06:44 μμ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 09:35

Οι μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς αναλαμβάνουν δράση κατά της ψηφιακής ρύπανσης

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α2 και Β4 συμμετείχαν την Τρίτη 23-1-2024 στο πρώτο ​από τα τέσσερα εργαστήρια βιωσιμότητας με θέμα την ​ψηφιακή ​ρύπανση, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα της Stim​muli ​for Social Change​, μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, που στοχεύει να συμβάλλει στην θετική αλλαγή της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Η ευρεία χρήση του διαδικτύου, των εργαλείων που προσφέρει και των ηλεκτρονικών συσκευών απειλούν το περιβάλλον εξίσου με τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας! Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα αναλάβουν στο άμεσο μέλλον καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμμαθητών τους και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το περιβαλλοντικό κόστος της τεχνολογίας, τον αντίκτυπο δηλαδή που έχουν στο οικοσύστημα ακόμα και κάποιες απλές μας ενέργειες, όπως μία αναζήτηση στο διαδίκτυο ή η παρακολούθηση ενός βίντεο στο you tube. Επίσης, θα μας προτείνουν τρόπους μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ψηφιακής μας δραστηριότητας με στόχο την προστασία του πλανήτη μας! Οι ίδιοι δίνουν το παράδειγμα και ξεκινούν την κατασκευή της δεύτερης ανοιχτής βιβλιοθήκης του σχολείου μας, της high-tech βιβλιοθήκης, η οποία θα έχει για ράφια της παλιούς πύργους ηλεκτρονικών υπολογιστών!

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κωνσταντ​ίνα Καραμέρη, την κα Ινώ Κορομπ​όκη, -στελέχη της Stimmuli- καθώς τον κο Γεώργιο Φυτιάνο, διαχειριστή βιωσιμότητας της Αlumil, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σημερινού εργαστηρίου αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν.

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς