Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:18:30 πμ
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 22:20

Όταν η δίψα για γνώση παραμένει άσβεστη

Ήταν πανέξυπνο παιδί από τα μικράτα του ο Μάκης (Αβραάμ) Καραπιπερίδης. Γόνος προσφύγων γεννήθηκε το 1954 στο Ελευθεροχώρι για να μετακομίσει λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, στο Χέρσο όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.


Στα 13 χρόνια του η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αθήνα για να βρει καλύτερη μοίρα. Ήταν η εποχή όπου πέραν της εξωτερικής θριάμβευε και η εσωτερική μετανάστευση.
Ο Μάκης μπήκε στη βιοπάλη. Μηχανοτεχνίτης εργοδηγός και σιδεράς δούλεψε και ευτύχησε να προκόψει. Έκανε οικογένεια, άνοιξε «τζαμάδικο» στην πρωτεύουσα, ανάστησε τα παιδιά του. Η κόρη του έχει ήδη δυο πανεπιστημιακά πτυχία κι ο γιος του συνεχίζει στην οικογενειακή επιχείρηση.
  Κάποτε ήρθε η ώρα ύστερα από 40 χρόνια δουλειάς, να συνταξιοδοτηθεί. Αλλά ο Μάκης Καραπιπερίδης είχε τη δίψα της γνώσης άσβεστη. Παρακολούθησε μαθήματα σε Νυχτερινό Λύκειο, πήρε απολυτήριο και φέτος στις πανελλαδικές έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στέλνοντας κι ένα μήνυμα προς όλους. Δεν έχει όριο, δεν έχει ηλικία η δίψα της μάθησης.
Φοιτητής λοιπόν στα 62 του χρόνια ο Μάκης Καραπιπερίδης είναι βέβαιο ότι θα πετύχει να κάνει πράξη το όνειρό του. Και να προσθέσει μια ακόμα λαμπρή σελίδα σε μια ζωή γεμάτη προσφορά στους δικούς, στο ευρύτερο περιβάλλον του.
Ο Μάκης παρότι μετανάστευσε από τα μικράτα του στην Αθήνα ποτέ δεν λησμόνησε την ιδιαίτερη πατρίδα του. Σε κάθε ευκαιρία έρχεται στο Κιλκίς και στο Χέρσο. Κρατάει ζωντανή την επαφή του με το γενέθλιο τόπο του, διατηρώντας τις εδώ συγγενικές και φιλικές του σχέσεις. Ενώ συντήρησε τη σχέση αυτή και από την Αθήνα συμμετέχοντας ως ενεργό μέλος στο σύλλογο Κιλκισιωτών  Αθήνας.
Ευρύτατος ο κύκλος όσων γνώρισαν το γενναιόδωρο και ευθύ χαρακτήρα του. Κι ανάλογη η χαρά που πήραν όσοι έμαθαν τα ευχάριστα νέα.
Εύγε Μάκη.