Εκπαίδευση
Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στις εγκαταστάσεις των ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Συντάκτης: Eidisis.grΜαθητές του 4ου Δημοτικού στις εγκαταστάσεις των ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε 30 και πλέον μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους δασκάλους τους, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας στο Μεταλλικό.
Ευχαριστήριο προς χορηγούς του 1ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκφράζει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες της σε όλους τους χορηγούς του 1ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς με τίτλο «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη» για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Εκδήλωση Μνήμης από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΣας προσκαλούμε την Πέμπτη 25.5.2023, 19:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Εκδήλωση Μνήμης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς. Τιμούμε τη μνήμη χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας της περιόδου 1916-1923. Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης! Γεμίζουμε κάποιες λευκές σελίδες των σχολικών βιβλίων με Ιστορία, Μνήμη, Σεβασμό, Υπερηφάνεια και Αυτογνωσία!
Το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς το σαββατοκύριακο 27/28 Μαΐου
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο της «Αυστροελληνικής Καπναποθήκης Κιλκίς» το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς με τίτλο: «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Η προσέλευση θα πραγματοποιείται 09:30‐10:00 π.μ. και η έναρξη στις 10:00 π.μ.
Το kinesis σας προσκαλεί στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Kids Festival» στις 27 Μαΐου
Συντάκτης: Eidisis.grΘα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην φιλανθρωπική μας εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το ΚΔΑΠ Kinesis, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιππόκαμπος, το ΚΔΑΠ Kids Athletics και το ΚΔΑΠ Μεγαλώνουμε Μαζί.
Δωρεά διαδραστικού πίνακα στο Δημοτικό Ευρωπού από τον Γιώργο Γεωργαντά
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Πέμπτη 17 Μαΐου κατά την επίσκεψή του στον Ευρωπό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ευρωπού Αναστάσιο Καρακάση, στον οποίο και ανακοίνωσε τη δωρεά ενός διαδραστικού πίνακα για το Δημοτικό Σχολείο.
2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Η προσφυγική ταυτότητα των μαθητών του Κιλκίς, 100 χρόνια μετά τη Λωζάνη
Συντάκτης: Eidisis.grΤο 1923 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ των Ελλήνων ορθοδόξων κατοίκων της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της επετείου σχεδιάστηκε μια μικρή έρευνα από μαθητές/τριες και δασκάλους τη Στ΄ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, στο πλαίσιο ομώνυμου προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο καθώς και με ποιον τρόπο η προσφυγική ταυτότητα αγγίζει τη ζωή και την καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας από την ηλικία των 12 έως την ηλικία των 15 ετών.
Την Κυριακή 14 Μαϊου η Ακαδημία Ρομποτικής Microstudies Robotics πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην πόλη των Τρικάλων. Στο Δημαρχείο Τρικκαίων μας υποδέχτηκε με χαρά o Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και οι συνεργάτες του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου οι ομάδες μας παρουσίασαν τα project με θέμα την ενέργεια από τον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής
Το ΚΔΑΠ Kinesis βρέθηκε στον κόσμο των συναισθημάτων
Συντάκτης: Eidisis.grΗ εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς η ενασχόλησή μας στις διάφορες δραστηριότητες σχετιζόταν με το θέμα των συναισθημάτων.
Έτσι, λοιπόν, ξεκινώντας…ταξιδέψαμε. Αν και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος εμείς στο ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδέψαμε στη μακρινή Φινλανδία. Ο λόγος; Μα φυσικά γιατί η Φινλανδία για 6η συνεχή χρονιά ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Μάθαμε πληροφορίες για τη Φινλανδία αλλά και τα μυστικά που την καθιστούν 1η χώρα σε επίπεδο ευτυχίας και θαυμάσαμε το Βόρειο Σέλας. Τέλος, διαβάσαμε το παραδοσιακό φινλανδικό παραμύθι «Η νύφη του δάσους», μαθαίνοντας πως η αγάπη είναι νικάει τις δυσκολίες.
«Οδυσσέα γύρισε σπίτι» από τη θεατρική ομάδα του 2ου Πειραματικού Λυκείου
Συντάκτης: Eidisis.grΗ θεατρική ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, η οποία την τελευταία διετία λειτουργεί στο πλαίσιο του Ομίλου Θεατρικής Αγωγής, ολοκλήρωσε τη δράση της για το σχολικό έτος 2022-2023 με την παράσταση του θεατρικού έργου του Ι. Καμπανέλλη «Οδυσσέα γύρισε σπίτι».
Η επιλογή του έργου συνδέθηκε με το επετειακό «Θεατρικό έτος Ι.Καμπανέλλη, 2022» και αποτέλεσε φόρο τιμής στον πατέρα της νεοελληνικής μεταπολεμικής δραματουργίας· η θεατρική μας ομάδα έχει επίσης ανεβάσει το έργο του «Παραμύθι δίχως όνομα».