espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 7:58:53 μμ

Εκπαίδευση

Το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε στη Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα που διοργάνωσε το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Τα τμήματα Α2 και Α4 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο  Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής την Παρασκευή 6 Μαΐου.  Οι μαθητές επισκέφθηκαν τους χώρους του Μουσείου με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Σιάτρα, Ευαγγελοπούλου και Χατζηαντωνίου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-5-2022)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (9-5-2017)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (10-5-2017)

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά ενημέρωσαν τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την στατικότητα του κτηρίου του δημοτικού σχολείου Ποντοηράκλειας.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (6-5-2017)

Μετά την εναρκτήρια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία το Δεκέμβριο του 2019, το έργο με τίτλο Software for Mobility (SoftMob) συνέχισε να προχωράει, με τους εταίρους του έργου να παράγουν υλικό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Το έργο SoftMob υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ202 Στρατηγικές Συμπράξεις για Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχαν στη διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου σε Καλαμπάκα και Βόλο.

Γράφει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π. Ε. Κιλκίς Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης, Φυσικός -Τεχνικός Δικτύων Η/Υ.

Στην Ελλάδα σήμερα το ποσοστό μαθητικής διαρροής κατά μέσο όρο αγγίζει το 3,7% σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη μελέτη[1] του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το ποσοστό αυτό είναι το μικρότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται στο 10,5%. Συμπερασματικά, σχεδόν όλοι οι μαθητές στην Ελλάδα επιλέγουν να ολοκληρώσουν τη δεκατετραετή μαθητική πορεία.