Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:51:54 πμ

Εκπαίδευση

Ολοκληρώθηκαν την , Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα. Το Συνέδριο οργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) στο χώρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 20:56

Η UNESCO βράβευσε τον Κώστα Ταλαμπίρη

Συντάκτης:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, θέλοντας να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και την προσφορά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2014-2017 προκήρυξε δέκα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές».
Η έννοια της εκπαιδευτικής προσφοράς σύμφωνα με τις αρχές της UNESCO περιλαμβάνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, που εμπνέουν και καθοδηγούν τον μαθητή στην έρευνα, τις επιστήμες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την επικοινωνία.

Επιπλέον, είναι συνυφασμένη, μεταξύ άλλων, με την καινοτομία, την αλλαγή, τη διασύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, την ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών, φυλετικών και θρησκευτικών ομάδων του πληθυσμού, την αντιμετώπιση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ανάπτυξη της επιστημονικής συγκρότησης των εκπαιδευτικών.
Ένα από τα βραβεία, που φέτος, απονεμήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, από τους νομούς Σάμου, Ξάνθης, Σερρών, Δράμας, Ζακύνθου, Δωδεκανήσου, Χίου και Ιωαννίνων απέσπασε, ο Κιλκισιώτης δάσκαλος και δ/ντης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, Κωνσταντίνος Ταλαμπίρης.
Η Επιτροπή Κρίσης των Βραβείων απαρτίστηκε από διακεκριμένους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, ενώ στην αξιολόγηση του Κιλκισιώτη δασκάλου εκτιμήθηκε θετικά ότι με το έργο του διαμορφώνει θετικές στάσεις απέναντι στη μάθηση, τη δράση και τη συνεργασία, ενισχύει την επικοινωνία σχολείου, κοινότητας και οικογένειας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να προωθήσει την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την αλλαγή και την καινοτομία, αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε) στη διδακτική διαδικασία.
Η τελετή βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης με κάθε επισημότητα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της επιστήμης και της παιδείας, ενώ τα βραβεία απένειμε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής για την Εκπαίδευση της UNESCO, Δρ. Qian Tang.

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) κατά το σχολικό έτος 2017-18, θα εισαχθούν στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Κιλκίς ΟΑΕΔ 25 μαθητές και μαθήτριες προκειμένου να εκπαιδευτούν στην ειδικότητα Γαλακτοκομίας –Τυροκομίας.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001.
Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 09-10-2017 έως και 13-10-2017 στη Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΚΙΛΚΙΣ. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σκεφτήκαμε να εντάξουμε δράσεις από το ετήσιο project του σχολείου μας «Αγώνες Συνεργασίας». Οι δυο πρώτες αποστολές των «Αγώνων Συνεργασίας» είχαν να κάνουν με τη δημιουργία Συμβολαίου Συνεργασίας τμήματος και το Λάβαρό τους, σχετικό με τους φετινούς στόχους που θέτουν ως ομάδες. Έτσι μας ήρθε η ιδέα, αυτή την ημέρα να κάνουμε μια προσομοίωση επίσημης αθλητικής διοργάνωσης.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.. “Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ο δάσκαλος Νίκος Κωνσταντινίδης από το Χωρύγι Κιλκίς,  πολυγραφότατος, γνωστός σε όλους μας για τις συνεχείς πνευματικές του ανησυχίες, μαζί με την θυγατέρα του, εξαιρετική φιλόλογο και δασκάλα της ποντιακής γλώσσας Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, χάρισαν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Κιλκίς αλλά και στη βιβλιοθήκη των γραφείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης  το τελευταίο συγγραφικό τους πόνημα. Ένα συγγραφικό δημιούργημα που θα κοσμεί από αύριο τις βιβλιοθήκες των εννέα δημοτικών σχολείων  της πόλης μας.

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 20:49

Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Συντάκτης:

Για το κτήριο του 2ου ΕΠΑΛ και την ακαταλληλότητά του τα πάντα είναι γνωστά εδώ κι ένα χρόνο. Γράψαμε πολλές φορές για την αγωνία των μαθητών και των καθηγητών του να βρεθούν χώροι στέγασης, αλλά ελάχιστα γνωστό είναι πως στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς.. Με 150 μαθητές και 30 καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους να βρίσκονται καθημερινά σε χώρους που έχουν κριθεί ακατάλληλοι κι επομένως επικίνδυνοι.

Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 21:05

Αθλούμαι - χαράΖΩ το μέλλον

Συντάκτης:

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Έτσι  υιοθετεί  ως σύνθημα της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον έτος 2017-2018: Αθλούμαι - χαράΖΩ το μέλλον.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα, παραμένει διαχρονικά αφοσιωμένος στην ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας με κινητήριο δύναμη τους Εθελοντές του. Η εθελοντική αλληλέγγυα προσφορά του Κινήματός μας είναι η βάση της ύπαρξης και της δραστηριότητάς μας. Οι Εθελοντές προσφέρουν το χρόνο, την ενέργεια, τις γνώσεις και, πάνω από όλα, την αγάπη τους προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, κάνοντας καθημερινά πράξη τα ιδεώδη του Ερυθροσταυρισμού. Αλλά ο Ε.Ε.Σ. τίποτα δε θα μπορούσε να πετύχει, αν πλάι στους εθελοντές δε βρίσκονταν οι ανώνυμοι κι επώνυμοι συμπολίτες μας, που ηθικά αλλά κυρίως υλικά, συνδράμουν με κάθε τρόπο στο δύσκολο έργο που έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε στην εποχή μας.

στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς (Ευθυμιάδου και Οδησσού) λειτουργεί, «Κοινωνική Τράπεζα Αναπηρικών Αμαξιδίων», που αφορά στη δυνατότητα διάθεσης, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες αναπηρικού αμαξιδίου. Η εν λόγω δράση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί πολλοί συνάνθρωποί μας, της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας. Με μεγάλη συγκίνηση δεχτήκαμε την προσφορά ανθρώπων και φορέων της τοπικής κοινωνίας που θέλησαν να ενισχύσουν και να πλαισιώσουν ηθικά και υλικά  το όραμα μιας κοινωνίας με έντονα τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 23:32

Κατάληψη στο Λύκειο Γουμένισσας

Συντάκτης:

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου Γουμένισσας διεκδικώντας την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών θέσεων στο σχολείο τους.

Ο Σύλλογος Γονέων βρέθηκε στο πλευρό των μαθητών και με επιστολή του στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει:

Κύριε  Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε πως από 11-9-2017, δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του σχολείου μας δε διδάσκονται το μαθήματα των Μαθηματικών αλλά και όλα τα Φιλολογικά, λόγω μη κάλυψης των κενών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.