Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:39:57 μμ

Εκπαίδευση

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το νομό και για αύριο Τετάρτη λόγω του ψύχους και του χιονιά, σύμφωνα με αποφάσεις των δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 13:48

Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη στο νομό Κιλκίς

Συντάκτης:

Κλειστά θα παραμείνουν και για αύριο Τρίτη 10-1-2017 όλα τα σχολεία στο νομό Κιλκίς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, λόγω του ισχυρού παγετού.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 10:05

Κλειστό τη Δευτέρα το 2ο ΕΠΑΛ

Συντάκτης:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ου ΕΠΑ.Λ.
Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στο 2ο ΕΠΑ.Λ. 
Στις 10:00 πμ θα συγκληθεί Σχολικό Συμβούλιο στο Γυμνστήριο του σχολικού συγκροτήματος
με τη συμμετοχή του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, των καθηγητών
και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με θέμα 'Λειτουργία του Σχολείου' Ο Διευθυντής, Οδ. Φραγγελάκης

Ανακοινώθηκαν στις 28 Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα του 77ου διαγωνισμού “Θαλής” που διεξήχθη στο 2ο ΓΕΛ Κιλκίς στις 12 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εμφανίζονται στον πίνακα που δημοσιεύουμε:

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών για 2016 (καλύτερη εργασία στους Ελληνικούς Ορυκτούς Πόρους) δόθηκε στον ομότιμο καθηγήτη του Γεωλογικού Τμήματος του ΑΠΘ Ανανία Τσιραμπίδη, με καταγωγή από το Δροσάτο του ν. Κιλκίς.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου υποδείξαμε ως πλέον κατάλληλη (εξ ανάγκης ίσως) λύση για την προσωρινή στέγαση του 2ου ΕΠΑΛ μετά την εκκένωσή του αποτελούσαν οι κενές αίθουσες του ΟΑΕΔ. Στην χθεσινή  σύσκεψη (δεύτερη μετά την προηγηθείσα της περασμένης εβδομάδας)  στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς  η λύση αυτή καταγράφηκε ως μόνη εφικτή και άμεσα υλοποιήσιμη με την προσθήκη και των τεσσάρων αιθουσών του παρακείμενου πρώην ΚΕΓΕ κι ενός αυτοτελούς κτίσματος στο 2ο ΕΠΑΛ που θα στεγαστούν οι μαθητές της τρίτης τάξης.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, εν όψει των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς σχεδίασαν την πρωτοβουλία- δράση υποστήριξης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 18:52

Τρία βραβευμένα οικολογικά σχολεία στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 έγινε, στο Μουσείο Μπενάκη, η απονομή των πράσινων σημαιών στα σχολεία, που ακολούθησαν το πρόγραμμα των Οικολογικών Σχολείων, κάνοντας δράσεις για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:56

΄΄Περί της «Προοδευτικής Ενότητας ο λόγος………΄΄

Συντάκτης:

Από την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Κιλκίς λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Σχετικά με τον τίτλο που δώσατε στο δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Κιλκίς για τα αποτελέσματα των εκλογών στις 20-12-2016, όπου συνδέετε την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Κιλκίς με κοινοβουλευτικό κόμμα και συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ γράφοντας χαρακτηριστικά «εντυπωσιακά το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της ΕΛΜΕ» (http://www.eidisis.gr/ekpaideysi/elme-kilkis-protia-syriza-alla-me-fthora-entyposiaka-to-pasok.html)

θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως η παράταξη αυτή σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με οποιοδήποτε πολιτικό φορέα, είναι συνδικαλιστική παράταξη και οι συνάδελφοι που συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο αλλά και οι συνάδελφοι που την ψηφίζουν εκφράζουν την αυθεντική αγωνία των εκπαιδευτικών για το μέλλον της εκπαίδευσης και φυσικά διατηρούν ο καθένας τους την πολιτική τους ταυτότητα. Στα ψηφοδέλτιά μας μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε συνάδελφος χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις. Για αυτό θα σας παρακαλούσαμε να αναρτήσετε αυτούσια την ανακοίνωση αυτή άμεσα προς αποκατάσταση της αλήθειας και να μην αντιστοιχίζετε στο μέλλον την παράταξή μας με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Κιλκίς 22-12-2016

 

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 21:51

Ποιοι “έπαιξαν” με τη ζωή των μαθητών μας;

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την επί εξαετίας έκθεση σε κίνδυνο του ανθρώπινου δυναμικού της σχολικής μονάδας, της ζωής αμφότερων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και ζητεί, κατά πρώτον, τον άμεσο έλεγχο της στατικότητας των κτηρίων του σχολικού συγκροτήματος, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 12242/14-12-2016 έγγραφο του Οργανισμού «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» και, κατά δεύτερον, την αναζήτηση και απόδοση ενδεχόμενων ευθυνών.