Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:15:40 μμ

Εκπαίδευση

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 το διήμερο βιωματικό εργαστήριο δικτύωσης με θέμα: «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων - Δίκτυα επικοινωνίας», συνολικής διάρκειας δέκα (10) ωρών, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 14 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το εργαστήριο οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς διά του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 22:50

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές των δασκάλων

Συντάκτης:

Ανακηρύχτηκαν οι υποψήφιοι  για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων  στο  Περιφερειακό  Υπηρεσιακό  Συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 20:35

Το βηματίΖΩ προσκαλεί ωφελούμενους

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» προσκαλεί άτομα με να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δ. Σχ. Κιλκίς η  « 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Φέτος ο θεματικός άξονας της ημέρας ήταν : «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας : Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».

Η  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς προτίθεται να οργανώσει  σε  συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς: 

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, συνδιοργανώνουν  Ενημερωτικές Εσπερίδες-Συναντήσεις που θα υλοποιηθούν,  στο Δήμο Κιλκίς και στο Δήμο Παιονίας αντίστοιχα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όρισε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον έτος 2016-2017. Το θέμα της ήταν: «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Αθλητισμού είχε την τιμητική της στο σχολείο μας φέτος και δεν αρκεστήκαμε σε μια μόνο μέρα για να χαρούμε τον αθλητισμό και ειδικότερα αθλήματα που δεν μπορούμε να εξασκήσουμε στο σχολείο.

Η   επιστολή   αυτή   μπορεί   να   φανεί   ετεροχρονισμένη   σε   κάποιους   αλλά   η   επιλογή   της  χρονικής   στιγμής   της   συγκεκριμένης   ανακοίνωσης   έγινε   με   στόχο   να   μιλήσουμε   για   το  επίμαχο   θέμα   της   επανίδρυσης   του   Δημοτικού   Σχολείου   Γοργόπης,   αφού   είχε   κοπάσει   η  τοποθέτηση - αντιπαράθεση   εμπλεκόμενων   φορέων   και   μη.

Τη διετία 2014-2016 το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς υλοποίησε το τέταρτο κατά σειρά Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα πλαίσια του Erasmus+ που είχε ως θέμα  την εκπαίδευση  μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Η επιλογή αυτού του θέματος έγινε γιατί αφορούσε την πιο ευαίσθητη ομάδα μαθητών, η οποία αντιμετωπίζει  μεγάλη δυσκολία ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο κοινωνικό σύνολο και θεωρείται πιο  επιρρεπής  να εγκαταλείψει το σχολείο.