Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 8:43:53 πμ

Εκπαίδευση

Αγαπητά μου παιδιά,
Μέσα από την καρδιά μου σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και συμμετέχω ολόψυχα στη χαρά σας, αλλά και σ’ αυτήν των γονέων σας και των εκπαιδευτικών σας, για την είσοδό σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδος μας. Ένα όμορφο ταξίδι τελείωσε και ένα νέο αρχίζει με περισσότερες αυτή τη φορά απαιτήσεις και δυσκολίες.
Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες σας, καθώς και οι κόποι και οι προσπάθειες των τελευταίων ετών.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 22:20

Όταν η δίψα για γνώση παραμένει άσβεστη

Συντάκτης:

Ήταν πανέξυπνο παιδί από τα μικράτα του ο Μάκης (Αβραάμ) Καραπιπερίδης. Γόνος προσφύγων γεννήθηκε το 1954 στο Ελευθεροχώρι για να μετακομίσει λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, στο Χέρσο όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής έρευνας βρίσκεται η ομάδα Ασύρματων και Φωτονικών Συστημάτων και Δικτύων (ΕΡ.Α.ΦΩ.Σ.) του ΑΠΘ, καθώς θα συμμετέχει στα τρία από τα συνολικά μόλις 11 έργα που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στον τομέα των οπτικών τεχνολογιών για Υπερυπολογιστές, στο πλαίσιο του H2020. Η ομάδα ΕΡ.Α.ΦΩ.Σ. εδρεύει στο νεοσύστατο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕ.Δ.Ε.Κ.) του ΑΠΘ.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 19:06

Αγγίζει τους 1000 φοιτητές το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε 10 ημέρες περίπου θα ξεκινήσει και ηλεκτρονικά η εγγραφή των νέων φοιτητών στο παράρτημα σχεδιασμού και παραγωγής ενδύματος ΤΕΙ του Κιλκίς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Φέτος εισάγονται 158 φοιτητές, δηλαδή καλύφθηκε το σύνολο των θέσεων που είχαν προϋπολογιστεί από τις εννέα κατηγορίες διαγωνισθέντων στις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών. Ήδη με τον αριθμό των νέων φοιτητών το παράρτημα αγγίζει τους 1000 σπουδαστές, καθώς οι γραμμένοι σε αυτό πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι 827.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 20:15

Θολό ακόμα το τοπίο

Συντάκτης:

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί προσλαμβάνονται με βάση την προ εβδομάδων προκήρυξη των θέσεων για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αλλά ουδείς γνωρίζει ακόμα στο νομό πως θα υλοποιηθεί φέτος για πρώτη χρονιά η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 19:55

Νέα σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα

Συντάκτης:

Με ευοίωνες προοπτικές  ξεκινά εντός ολίγων ημερών η νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η στελέχωση των σχολείων με δασκάλους όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με διαβεβαίωση  του διευθυντή της Διεύθυνσης Π.Ε. Κιλκίς Αριστείδη Παπαδόπουλου είναι εξασφαλισμένη

Για πρώτη φορά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς επεξεργάστηκε και κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας γραπτή πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Σχολείου Παιονίας στη Γουμένισσα, με την ελπίδα πως η πρόταση θα υλοποιηθεί σύντομα.

Επιδοτούμενη εκπαίδευση εργαζομένων ΙΚΑ
Προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης  Λ.Α.Ε.Κ. 1-25/2016, που αφορά εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε επιχειρήσεις  που απασχολούν μέχρι 25 άτομα. Το πρόγραμμα επιδοτεί τους καταρτιζόμενους με 5 € ανά ώρα και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι : διαδίκτυο, marketing, επικοινωνία, αντιμετώπιση άγχους, ξένη ορολογία και ευζωία. Η κατάρτιση έχει διάρκεια 32 ωρών και θα λάβει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΚ-ΚΕΔΙΒΙΜ 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ για συμμετοχή στα αντίστοιχα τμήματα:
•    Κιλκίς, 2341029690 & 28705
•    Πολύκαστρο, 2343097340

Η μαθήτρια του ΓΕΛ Πολυκάστρου Μαγδαληνή Αλίρη καταγράφει τις εντυπώσεις και την εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή της στην ΚΖ’ Σύνοδο της  Βουλής των Εφήβων.