Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 9:00:54 μμ

Εκπαίδευση

Το Σάββατο  27 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές  του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς Ευθυμιάδης Γιώργος και Δεληγιώργης Χρίστος  της  Β΄ τάξης του τμήματος  Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό συμμετείχαν στο 2ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο « H θεολογία διαλέγεται  με τον σύγχρονο κόσμο».           

Τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς  στα πλαίσια του προγράμματος «Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη», συνοδευόμενη από την υπεύθυνη καθηγήτρια Σιδηροπούλου Ελένη,  πραγματοποίησε δράση με θέμα «Διάβαση Πολιτισμού: Σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, το μουσείο που φιλοξενεί το Κούρο της Ευρωπού, τα αγάλματα του Παλατιανού και πλήθος άλλων σημαντικών εκθεμάτων,  που καταδεικνύουν την ιστορική πορεία του νομού μας σε βάθος χρόνου, αποφάσισαν όχι μόνο να μελετήσουν από κοντά αλλά και να προβάλλουν με ένα εκπαιδευτικό site οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.
 Το Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι «το δικό τους Μουσείο», το μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους, που το επισκέπτονται συχνά, όχι μόνο για να πάρουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει, αλλά και για να ακούσουν τις ιστορίες που κάθε άγαλμα, κάθε έκθεμα, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, ψιθυρίζει στα αυτιά τους.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 21:28

Κ.Π.Ε. Κιλκίς: Άνθρωπος, Αειφορία, Περιβάλλον»

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το μονοήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα: «Άνθρωπος, Αειφορία, Περιβάλλον» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης  Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς) σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, με στόχο την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στη θεματική του σεμιναρίου υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Με χαρά δεχθήκαμε τις μαθήτριες και τους μαθητές των Δ2 και Στ2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας!
Η Δ/ντρια του σχολείου μας, η εκπ/κός του τμήματος Ένταξης κα Αναστασία και η εκπ/κός Πληροφορικής κα Κατερίνα , απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά με το πρόγραμμα που είχε ως εξής:
•    Παρουσίαση βίντεο με τίτλο: Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου
•    Συζήτηση σχετικά με το βίντεο και τα συναισθήματα

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 19:59

Πρόσκληση σε λογοτέχνες εκπαιδευτικούς

Συντάκτης:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθειά της να αναδείξει το πολυσχιδές πνευματικό έργο των Εκπαιδευτικών και να τιμήσει την προσφορά τους στην Παιδεία, την  Επιστήμη και τον Πολιτισμό,

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 23:26

ΜΑΓΛΟΥΣΙΔΗ: Απονομή πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών και γονέων, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της ιεράς μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, η καθιερωμένη εκδήλωση «Απονομής των πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας» και ακολούθησε η «Κοπή της Βασιλόπιτας 2016», του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης 1 «Μαγλουσίδη».

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 18:51

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Κιλκίς, Αρη Παπαδόπουλου

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους/τις Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους και Προϊσταμένες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην υποψηφιότητά μου. Είναι μεγάλη τιμή, ευθύνη και πρόκληση για έναν υπηρεσιακό προϊστάμενο, να έχει εκτός των άλλων προσόντων του και την αποδοχή των συναδέρφων του. Η κοινή λογική επιτάσσει προσπάθειες και ενέργειες οργανωμένες και συντονισμένες, για την επιτυχία του σκοπού μας.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 21:03

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Καθηγητών 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, οι σαράντα πέντε καθηγητές και καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς έγιναν μαθητές, για μία ακόμα φορά, και παρακολούθησαν τρίωρο σεμινάριο με θέμα τις πρώτες βοήθειες.
Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου κρίθηκε απαραίτητη λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών και καθηγητών, των πολλών  εργαστηριακών ωρών, κυρίως της Β΄και Γ΄τάξης, καθώς και η χρήση πολλαπλών μηχανημάτων και εργαλείων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας σε ανακοίνωσή του, που υπογράφουν η πρόεδρός του, Ηρώ Σολωμού, και η γραμματέας του, Ελευθερία Παπαλαζάρου, αναφέρει:
«Το Υπουργείο Παιδείας σε τροπολογία που κατέθεσε 11/2 και ψηφίζεται 15/2 (!!!) καταργεί τα Τμήματα Ένταξης. Δηλαδή, αναφέρεται στο κείμενο: «ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός τους περιβάλλοντος της τάξης τους ... η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».