Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 7:11:27 πμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 20:39

Όλοι μαζί κι ο ΣΥΡΙΖΑ χώρια

Συντάκτης:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην τακτική Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015,  στην (Αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς).

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 20:36

Φίλη παραιτήσου!

Συντάκτης:

Διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις Φίλη καθώς και για την αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας του κεφαλαίου για τον ποντιακό ελληνισμό, οι μαθητές του Λυκείου Χέρσου, ύστερα από απόφαση του 15μελούς, προέβησαν σε κατά΄ληψη του σχοείου τους.

Μια διαμαρτυρία ιδιαίτερα διακριτική οργανώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου από την ΕΛΜΕ στο Κιλκίς.
Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την ελλιπή στελέχωση των σχολικών μονάδων καθώς και για το απαράδεκτο καθεστώς των αναπληρωτών καθηγητών ζητώντας την πρόσληψη μονίμων καθηγητών στα σχολεία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 21:01

Ψυχική ενδυνάμωση εκπαιδευτικών

Συντάκτης:

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, την  Ενορία Παναγίας  "Αξιον  Εστι"  & Αγίου Δημητρίου Αξιουπόλεως, τη Σχολική Σύμβουλο των Θεολόγων κα Ε. Μιχαλοπούλου, το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Ι. Θωμαΐδη  και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, συνδιοργανώνουν  Ομάδα Εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και των τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και  την ανταλλαγή εμπειριών.

Το «σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών και το χάσιμο υπερβολικά πολύτιμων διδακτικών ωρών, σε σημείο που να κινδυνεύει η ομαλή εκπαίδευση και πρόοδος των μαθητών του Γυμνασίου Ευκαρπίας» καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 19:20

Αποταμίευση και κουμπαράδες στο Δημοτικό Χέρσου

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 έγινε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ Κιλκίς στα πλαίσια της ημέρας της αποταμίευσης (31/10).

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 19:19

ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ (ή ασθένεια με κομμένη την ανάσα)

Συντάκτης:

Γράφει ο Γεώργιος Ηλονίδης, Καθηγητής Παθολογίας-Αλλεργικών Πνευμονοπαθειών, τ. Διεθυντής Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Φέτος ο θεματικός άξονας της ημέρας ήταν: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 15:40

Κινητοποιήσεις μαθητών στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε κατάληψη και κινητοποιήσεις προχώρησαν από την  Τρίτη μαθητές του Κιλκίς από το 2ο ΕΠΑΛ και το 2ο Ενιαίο Λύκειο, αντιδρώντας στις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων που αντιμετωπίζουν με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς.