Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:28:31 μμ

Εκπαίδευση

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:37

Συγκροτήθηκε το ΠΥΣΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κιλκίς ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1. Ραμπίδης Κωνσταντίνος – Πρόεδρος(Δ/ντής Δ/νσης Π.Ε.Κιλκίς)
2. Σαμαράς Χρήστος – Αντιπρόεδρος(Δ/ντής 1ου Δ.Σ. Γουμένισσας)
3. Τσαμπάζη Χριστίνα – Μέλος(Δ/ντρια Δ.Σ.Αγ.Πέτρου)
4. Γάγος Ιωάννης - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
5. Πάταρας Κωνσταντίνος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα)
1. Τσιραμπίδου Μαρία(Δ/ντρια 3ου Δ.Σ.Κιλκίς)
2. Ταλαμπίρης Κωνσταντίνος(Δ/ντής 8ου Δ.Σ.Κιλκίς)
3. Νίκας Χρήστος(Δ/ντής 5ου Δ.Σ.Κιλκίς)
4. Πετσανούκης Χρήστος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
5. Γίγκερης Φώτιος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
Η θητεία των ανωτέρω αρχίζει στις 01-01-2015 και λήγει στις 31-12-2016.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 19:33

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας: Σε εμάς δεν συμβαίνουν

Συντάκτης:

Απάντηση στο δημοσίευμα σχετικά με επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχουμε διοργανώσει σεμινάρια ούτε κατά τις επιλογές στελεχών υποβλήθηκαν αιτήσεις με μεταπτυχιακούς τίτλους από Βουλγαρία και Ιταλία. Αυτά αναφέρονται σε διευκρινιστική ανακοίνωση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας μας, στο οποίο βέβαια καταγράφονταν οι θέσεις της ΕΛΜΕ...
Ιδού το πλήρες κείμενο της απάντησης που υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κώστας Ραμπίδης.

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:21

“GRAVER”: Eνισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών

Συντάκτης:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Κ.Ξ.Γ. “GRAVER” στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, παρουσία των γονέων, των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 23:13

Απονομή βεβαιώσεων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Συντάκτης:

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε με επιτυχία την δεύτερη Εκδήλωση Απονομής Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπός της Μητρόπολης ο Αιδεσιομολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Πρόδρομος Πεντζερετζής, η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Δήμου Κιλκίς κ. Πηνελόπη Σιούρδα.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 23:52

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Συντάκτης:

ΚΙΛΚΙΣ
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Η προσκόλληση του βρέφους και οι συνέπειες στην αυτοεκτίμησή μας»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πέτρου Δημήτρης, Παιδοψυχίατρος
15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Εθισμός σε Αλκοόλ, Ναρκωτικά, Τζόγο, και Διαδίκτυο».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δαμιανός Δουίτσης, Υπεύθυνος Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων ΟΑΣΙΣ

Μια από τις παθογένειες ου εκπαιδευτικού μας συστήματος και του διαβλητού συστήματος αξιολόγησης αναδύεται στην επιφάνεια με τη «βιομηχανία» συγκομιδής μορίων ενόψει της αξιολόγησης των νέων διευθυντών και προϊσταμένων από το καλοκαίρι οπότε και λήγει η θητεία των ήδη υπηρετούντων.
Σεμινάρια διοργανώνονται με  αμφιλεγόμενη διαδικασία επιλογής όσων θα επιμορφωθούν αλλά με πριμοδότησή τους (με ένα μόριο)  σε κάθε αξιολόγηση, ενώ το μέγα αίσχος που αξίζει την παρέμβαση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και των δικαστικών αρχών έγκειται στη βιομηχανία απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων από χώρες όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία με το αζημίωτο προφανώς.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου ΚΙλκίς οργανώνει εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη των τριών ιεραρχών το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Υλοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς επιμορφωτική συνάντηση για τους γονείς μαθητών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Στη συνάντηση οι γονείς παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις του Σχολικού Συμβούλου Παπαδόπουλου Πάρη και του Στελέχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Κ. Κουζουκίδη Μάξιμου.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 21:49

Επιμορφωτικό σεμινάριο: «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ»

Συντάκτης:

Οι Σχολικές Σύμβουλοι Ιωάννα Κ. Αρβανίτη, 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και Μαρία Παπαδοπούλου, 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης οργάνωσαν και υλοποιούν με την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας το καινοτόμο  πρόγραμμα με θέμα: «Παιδί και Βιβλίο».

Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 20:27

Από Φεβρουάριο ΙΕΚ Παιονίας

Συντάκτης:

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ένα ζωτικό αίτημα του Δήμου Παιονίας και της Γουμένισσας ειδικότερα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της σύνδεσής της με τις παραγωγικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής υλοποιείται άμεσα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας κατ’ εφαρμογήν της απόφασης ίδρυσης του ΙΕΚ Παιονίας από 11 Σεπτεμβρίου 2014.
Η λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητες συνυφασμένες με τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής αποτέλεσε μόνιμο αίτημα της Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας και τελεσφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή τότε κ. Γεωργαντά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όπου και είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα του Δήμου από τον προηγούμενο Δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα από την Άνοιξη του 2014.
Ο κ.  Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ μετά από συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Χρήστο Γκουντενούδη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας, κ. Ιωάννη Αλίρη πρόσφατα στην Αθήνα.
Το Δημόσιο ΙΕΚ θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015, τον προσεχή Φεβρουάριο, με προτεινόμενες ειδικότητες τις ακόλουθες:
1. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στο τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
2. Τεχνικός Αμπελουργίας –Οινολογίας.
3. Τεχνικός Η/Υ.
Ήδη για το σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί – και δημοσιευθεί στη Διαύγεια- η θέση του διευθυντή του ΙΕΚ Γουμένισσας.