Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 10:22:50 πμ

Εκπαίδευση

Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Καμπάνη, ο Σύλλογος των Καθηγητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Μαθητές, συγχαίρουμε τον μαθητή του σχολείου μας Τζαμτζή Απόστολο της Β’ τάξης για την μεγάλη του επιτυχία στο 8ο Πανελλήνιο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η εκπαίδευση στα σχολεία προάγεται και με πρωτοβουλίες πέρα από τα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας. Ο λόγος για τον εθελοντικό καθαρισμό περιοχών του Χέρσου, μια δραστηριότητα που αποτελεί έναν τρόπο για τους μαθητές να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση του περιβάλλοντος και να αναπτύξουν συνείδηση για την οικολογία. Στόχος της δράσης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά κυρίως να δοθεί γι’ αυτή την προστασία ένα μήνυμα όχι μόνο στους μαθητές μας αλλά σε όλη την κοινωνία.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς θα υλοποιήσει Εργαστήρι Παραμυθιού, με εισηγήτρια τη συγγραφέα, εκπαιδευτικό και επιμορφώτρια ενηλίκων, Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου.

ΔΕΠΥ: Αν την έχει το παιδί σας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε και εσείς

Πόσο πολλές είναι αυτές οι πιθανότητες;

Το σχολείο μας απέκτησε άλλους δύο κομποστοποιητές. Σύνολο έχουμε τέσσερις τώρα! Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου ευχαριστούν θερμά τον κύριο Κωνσταντινίδη Κοσμά (πατέρας του Παναγιώτη, μαθητής της Δ΄ τάξης) για την δωρεά των δύο κομποστοποιητών.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα φιλοξενήσει για το διάστημα από 7 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου 2024 τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς έλαβε μέρος σε πρόγραμμα κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, 2023-1-EL01-KA122-ADU-000134264 από τις 28/01/2024 έως τις 03/02/2024, με συμμετέχοντες τον Διευθυντή, Χαράλαμπο Βουλγαράκη και την εκπαιδεύτρια Αρτεμισία Μούτσου, στο Παλέρμο της Σικελίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς διοργανώνει αποκριάτικο πάρτι την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:30, στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών».

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ν. Κιλκίς δε σταματά τη συνεχή εξέλιξη και εκπαίδευση των μελών του.

Έτσι, την Τετάρτης 14/02 πραγματοποίησε σεμινάριο ενημέρωσης από την εταιρεία #SKE όσον αφορά το αντικείμενο της ενέργειας και των φωτοβολταϊκών συστημάτων, με προϊόντα και λύσεις της Huawei (inverters, μπαταρίες, optimizers, μετρητές ισχύος).

Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας οργανώει ο Δήμος Παιονίας, ο οποίος θα βραβεύσει τους απόφοιτους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου και τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σελίδα 1 από 289