Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:22:20 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:15

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: «O χορός των παιχνιδιών»

Συντάκτης:

Ένα παιδικό δωμάτιο, μια ζεστή αγκαλιά, όπου η παιδική καρδιά ακουμπά μαλακά. Μικρά παιδιά κουρασμένα γέρνουν στα πουπουλένια τους μαξιλάρια , τα βλέφαρά τους κλείνουν απαλά και ένα ονειρικό ταξίδι αρχίζει στο μαγευτικό κόσμο των παιχνιδιών.
Μολυβένια στρατιωτάκια, μικρά παιδιά, καρυοθραύστες, μπαλαρίνες, μαριονέτες, καλικάντζαροι, άγγελοι και φτωχά παιδιά , μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έδωσαν μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12:00, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 19:53

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: Πράξη Αγάπης

Συντάκτης:

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 1ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τους γονείς και μαθητές/τριες του Σχολείου για τη συμμετοχή τους στην «Πράξη Αγάπης» η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο. Διοργανώθηκε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση παιχνίδια, βιβλία, διακοσμητικά  που έφεραν οι μαθητές και που οι ίδιοι αγόρασαν ενισχύοντας αυτήν την πρωτοβουλία Συγκεντρώθηκε ένα αξιόλογο χρηματικό  ποσό με το οποίο ενισχύθηκαν οικονομικά, τις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων, φτωχές οικογένειες του Σχολείου.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 22:52

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΡΟΣΑΤΟΥ: «Ημέρα τιμής δωρητών»

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: «Ημέρα Τιμής Δωρητών». Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η επιθυμία των Συλλόγων Διδασκόντων  και  Γονέων και Κηδεμόνων να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του σχολείου. Από τη μεριά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν ένα δείγμα των δράσεων του σχολείου, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί και την αρχή των επικείμενων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Δημοτικό Σχολείο τις επόμενες ημέρες (απόδοση βυζαντινών ύμνων δωδεκαημέρου Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου, ώρα 6:30, και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα τις παραμονές των εορτών στα χωριά των μαθητών ).

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. απέστειλε την ακόλουθη επιστολή: Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα, για τη διακοπή των μαθημάτων στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς  με την αιτιολογία της έλλειψης θέρμανσης και αναφορά στον Εισαγγελέα απ’ το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Σισμανίδη  Δημήτριο,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αναφέρει ότι:
Η θέση του Διευθυντή σχολικής μονάδας αποτελεί θέση ευθύνης,  που αποσκοπεί στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την  εξασφάλιση όλων  εκείνων των συνθηκών που προϋποθέτουν την επίτευξή της.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 22:46

Οι Σ.Ε.Κ κέρδισαν τις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε τις εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΜΕ Κιλκίς. Την Παρασκευή  19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς  η ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και οι  εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2013) :

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλυθη επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά  
Σε δημοσιεύματα της 13-12-2014, τόσο στην ηλεκτρονική έκδοση των «Ειδήσεων» όσο και στην  καθημερινή εφημερίδα «Πρωινή», με τίτλους: «Ο δήμαρχος Κιλκίς έστειλε στον εισαγγελέα διευθύντρια σχολείου» και το 4ο Δημοτικό έκλεισε λόγω θέρμανσης-Δήμαρχος: Αναφορά στον εισαγγελέα», εμπεριέχονται στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και θίγουν την υπόληψη και την προσωπικότητα εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου μας
Για την  αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας από την πλευρά των εμπλεκομένων και όχι των αγγελειαφόρων,  σας γνωρίζοιυμε τα εξής:

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 21:02

Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς
   ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΔΟΥΜΠΙΩΤΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   (ΓΕ.Λ. Αξιούπολης)
   ΖΑΧΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΚΑΤΣΑΡΩΝΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ   (1ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (Υπευθ. Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΜΕΣΙΓΚΟΥ  ΣΟΦΙΑ   (2ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΑΚΗ  ΣΟΥΛΤΑΝΑ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ   (Υποδιευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   (2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΣΤΥΛΙΑΝΗ   (2ο Γυμνάσιο Κιλκίς)
   ΣΑΒΒΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ   (Γυμνάσιο Σ.Σ. Μουριών)
   ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΤΕΡΖΗΣ  ΗΛΙΑΣ   (ΓΕ.Λ. Γουμένισσας)
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
   ΚΑΛΠΑΞΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ   (Διευθυντής Γυμνασίου Βαπτιστή)
   ΠΑΡΠΟΡΗΣ  ΦΩΤΙΟΣ   (Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 22:55

Γιατί ψηφίζουμε ΣΥΚΕΚ για ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Επί σειρά ετών τα εκλεγμένα μέλη των ΣΥΝΕΚ, αφιερώνοντας  κομμάτι από τη ζωή τους,  προσπαθούν να υπηρετήσουν με συνέπεια το εκπαιδευτικό κίνημα, διεκδικώντας ενωτικά με κάθε μορφής αγώνα, την στήριξη του δημόσιου σχολείου που μας μεγάλωσε, τα εργασιακά δικαιώματα  και την αξιοπρέπειά μας, που έγιναν έρμαιο μπροστά στη νεοφιλελεύθερη επέλαση στη Δημόσια Παιδεία.
   Θεωρούμε ότι με τις εκλογές της 19ης Δεκέμβρη πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που διαλύουν τις ζωές όλων των εργαζόμενων και να αποδοκιμάσει αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Παράλληλα να καταδειχτεί η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων με τελικό στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Για ένα αύριο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και Δημοκρατίας! .
   Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσει σημαντικές μάχες, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η ζωή μας δεν μπορεί να είναι μία καταδίκη στη μιζέρια, η δουλειά μας δεν πρέπει να είναι μία καταδίκη στην υποταγή.
Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για μια άλλη εκπαίδευση και μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα.
   Ξενέλλης  Γιώργος  Υποψήφιος ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ

Πιστεύουμε  ότι οι εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πρέπει να στείλουν σαφέστατο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που διαλύουν τις ζωές μας.
Εμείς επιμένουμε στην επιτακτική ανάγκη το μάθημα σε κάθε τάξη να ζωντανέψει, να γίνει εναλλακτικό, ανατρεπτικό, ελκυστικό. Να μιλήσει στην καρδιά και στο νου του εφήβου, να παρασύρει  στο παιχνίδι της γνώσης τη νεολαία, να αλλάξει συνειδήσεις. Να βγει το μάθημα από τις τάξεις, να ενωθούν οι εμπειρίες και οι πρωτοβουλίες των σχολείων  της κάθε περιοχής σε ένα μεγάλο μορφωτικό-πολιτιστικό ρεύμα. Ένα κίνημα διεκδίκησης της γνώσης και του πολιτισμού, ένα κίνημα που θα ζωγραφίζει το σχολείο του δικού μας μέλλοντος. Καλούμε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και να πουν ΝΑΙ στη Δημοκρατία, στη Διαφάνεια, στην Αντικειμενικότητα, στη Συλλογικότητα και στην παιδαγωγική αυτονομία του εκπαιδευτικού.
Το ψηφοδέλτιο της Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
Υποψήφιοι για το Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ
1 ΚΑΣΑΠΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΠΕ19    3ο Γ/ΣΙΟ
2 ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ17  Γ/ΣΙΟ: 1ο ΚΙΛΚΙΣ-ΕΥΚΑΡ.-ΒΑΠΤΙΣΤΗ
3 ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ11 1ο ΛΥΚΕΙΟ
4 ΠΟΛΙΤΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ17 ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
5 ΡΙΖΑΚΗ  ΑΝΝΑ ΠΕ02 1ο ΛΥΚΕΙΟ
6 ΤΖΩΓΑ  ΜΑΡΙΑ ΠΕ02 ΓΕΛ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
7 ΤΡΟΠΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ02    Γ/ΣΙΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗ
Υποψήφιοι για Ε.Σ.
1. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕ04    1ο ΛΥΚΕΙΟ
2. ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ    ΠΕ03    Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΚΙΛΚΙΣ

Πρωτοβουλία για την ίδρυση των δύο πρώτων πειραματικών σχολείων στο Κιλκίς ανέλαβε να διεκπεραιώσει και να φέρει σε αίσιο πέρας ο Υφυπουργός παιδείας και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Στο πλαίσιο αυτό από τον συνάδελφό του Υφυπουργό Παιδείας , στον οποίο και ανήκει η αρμοδιότητα, Αλ. Δερμεντζόπουλος απέστειλε προς τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  έγγραφο με το οποίο ζητεί να γνωμοδοτήσουν για την ίδρυση  Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου για το 4ο Γυμνάσιο Κιλκίς.