Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 11:45:41 πμ

Εκπαίδευση

9o-dhmotikoΜια υπέροχη και «ζωντανή» βιβλιοθήκη απέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, μετά από πρωτοβουλίες της Σχολικής Συμβούλου Ιωάννας Αρβανίτη, των δασκάλων, των μαθητών του σχολείου και του συλλόγου Γονέων.

1o-dhmotikoΟι μαθητές/τριες  του Δ1 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, τίμησαν την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «Αν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα στα παραμύθια…», στο χώρο του Σχολείου.

elme-kilkisΑπό την ΕΛΜΕ ν. ΚΙλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το τελευταίο διάστημα το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς βρίσκεται σε τρομερή κινητικότητα. Ο λόγος είναι ότι εκπονήθηκε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα «μαμούθ», με τον εύγλωττο τίτλο: «Το σχολείο του μέλλοντος. Μάνατζμεντ και διοίκηση», διάρκειας 14 μηνών. Το σεμινάριο έχει ήδη ξεκινήσει και συμμετέχουν σε αυτό τόσο μόνιμοι εκπαιδευτικοί όσο και πτυχιούχοι συναφών σχολών.

matsakidouΤο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου 2014, θα υποβληθούν αιτήσεις  (άρθρο 19 παρ. 7 της υπ’αριθμ. 105657/Δ1/8-10-2002, ΦΕΚ τ. Β΄ 1340/16-10-2002 Υπουργικής Απόφασης) και θα λυθεί αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση με το τέλος του διδακτικού έτους 2013-2014 και συγκεκριμένα στις 30-6-2014, η οποία θεωρείται η τελευταία ημέρα εργασίας και τακτικής μισθοδοσίας.

2o-dhmotiko-kilkisΤην Πέμπτη 3 Απριλίου τα παιδιά της Γ1 και Γ2 τάξης, με τις δασκάλες μας Μιχαλοπούλου Μαρία και Μπάμπη Μαγδαληνή, με αφορμή την εβδομάδα εθελοντισμού «Lets do it Greece» επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου και πήραμε μέρος στις δράσεις που είχαν οργανώσει εκεί οι δάσκαλοι Ισαακίδης Ηλίας, Σαλαβασίδης Ιωάννης, Δήμητρα με τους μαθητές τους.

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 00:06

Ευρωπαίοι πολίτες οι μαθητές του Λυκείο Καμπάνη

Συντάκτης:

belgio-kampanhΣτο πλαίσιο  της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου 2014

5o-dhmotiko-sxoleio-kilkisΤο Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, βράβευσε με την πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων 60 σχολεία απ' όλες τις βαθμίδες, για τις οικολογικές τους δράσεις. Από τα 60 σχολεία που βραβεύτηκαν, τα 30 ήταν στην Αττική και τα άλλα 30 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

elmeΚαταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για την άσκηση απροκάλυπτης βίας κατά των εκπαιδευτικών συναδέλφων-αγωνιστών, που το Σάββατο 15 Μαρτίου, διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά της επιχειρούμενης επιμόρφωσης στελεχών της εκπαίδευσης για την ατομική  αξιολόγηση-καρατόμησή μας.

5o-dhmotiko-kilkisΟ σχολικός εκφοβισμός αποτελεί διεθνές φαινόμενο και σε κάθε χώρα εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, σε ποικίλη ένταση, με πολλές και διάφορες αφορμές.

5o-dhmotiko-kilkisΣτα πλαίσια της διεθνούς οικολογικής εκστρατείας LITTER LESS που υλοποιεί το σχολείο μας για 3η χρονιά φέτος, οργανώσαμε μια δράση για την Αποκριά. Τα παιδιά από μέρες πριν ετοίμασαν, σύμφωνα με τη δράση, οικολογικά αποκριάτικα κοστούμια από υλικά ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης. Ο κανόνας ήταν να το κρατήσουν μυστικό και να πάρουν μέρος σε ομάδες με την ίδια θεματική. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία!