Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:38:18 πμ

Εκπαίδευση

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προηγούμενου σεμιναρίου, ξεκινάει την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 το δεύτερο σεμινάριο της Σχολής Γονέων Ν. Κιλκίς στο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Σάντας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, και ιδιαίτερα σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και μέλλοντες γονείς.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 23:36

ΠΑΜΕ κατά Ξενέλη

Συντάκτης:

Το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα (και από κοντά κι αυτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μ-Λ ΚΚΕ), από τις εθνικές εκλογές του 2012 και μετά, είχαν μετατοπίσει το σύνολο της δράσης τους στο στόχο «να αλλάξει η κυβέρνηση για να σωθούν οι εργαζόμενοι» είναι γνωστή.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και Σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, κας Σωτηρία Καρολίδου και κ. Ιωάννη Λιναρδάκη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεών τους, ενημερώνει ότι το μήνα Φεβρουάριο θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις, στο Ράντσο Κιλκίς και ώρες 10.00-12.00:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια “Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα” και “Σύγχρονη οικογένεια” στη Γοργόπη και τη Ν. Σάντα αντίστοιχα, με εκπαιδευτές την κ. Μητώλη Γαρυφαλλιά και τον κ. Βασιλειάδη Ηλία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Πασιντέλη Λαμπρινή, Νηπιαγωγό, καθώς και τον κ. Παπασυμεωνίδη Αλέξανδρο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Γοργόπης για την παραχώρηση του χώρου.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στην κ. Μαρουφίδου Ελισσάβετ, Νηπιαγωγό Ν. Σάντας για την πολύτιμη συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 20:01

Μαθητές του Κιλκίς στο «κυνήγι» του μποζονίου Higgs

Συντάκτης:

Επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) έγιναν για δύο ώρες μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου και της Β' Λυκείου, από σχολεία του Νομού Κιλκίς. Ως άλλοι μικροί εξερευνητές, επιδόθηκαν στο συναρπαστικό «κυνήγι» του μποζονίου Higgs,του αποκαλούμενου και «σωματιδίου του Θεού».

Πρόκειται για μία προσομοίωση του ανιχνευτή σωματιδίων του Επιταχυντή Αδρονίων “ATLAS” και μία εργαστηριακή άσκηση, διάρκειας 120 λεπτών, υποστηριζόμενη από καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, η οποία έγινε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία μέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που έχει την υπογραφή του τέως υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:52

Ταξίδι στην «Τέχνη» και στις “Ειδήσεις”

Συντάκτης:

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Δροσάτου, βρέθηκε στο Κιλκίς με σκοπό να παρακολουθήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αζδάρ» που παρουσίασε η ομάδα κρουστών «Αΐντος» του Δήμου Κιλκίς. Η μουσική στην προσπάθεια διαφύλαξης του περιβάλλοντος μας ταξίδεψε σε διάφορες χώρες και μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε παραδοσιακούς σκοπούς από αυτές τις μακρινές για εμάς χώρες.

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:41

Οικολογικές ευαισθησίες στο 2ο Δημοτικό Αξιούπολης

Συντάκτης:

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-15 πρόκειται να εκπονήσει πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Απ’ Αξιού ευρύ ρέοντος», το οποίο αναφέρεται στους υδάτινους πόρους της Παιονίας και χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «Μαθαίνουμε παρέα 2014-15».

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:37

Συγκροτήθηκε το ΠΥΣΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κιλκίς ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1. Ραμπίδης Κωνσταντίνος – Πρόεδρος(Δ/ντής Δ/νσης Π.Ε.Κιλκίς)
2. Σαμαράς Χρήστος – Αντιπρόεδρος(Δ/ντής 1ου Δ.Σ. Γουμένισσας)
3. Τσαμπάζη Χριστίνα – Μέλος(Δ/ντρια Δ.Σ.Αγ.Πέτρου)
4. Γάγος Ιωάννης - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
5. Πάταρας Κωνσταντίνος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα)
1. Τσιραμπίδου Μαρία(Δ/ντρια 3ου Δ.Σ.Κιλκίς)
2. Ταλαμπίρης Κωνσταντίνος(Δ/ντής 8ου Δ.Σ.Κιλκίς)
3. Νίκας Χρήστος(Δ/ντής 5ου Δ.Σ.Κιλκίς)
4. Πετσανούκης Χρήστος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
5. Γίγκερης Φώτιος - Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Π.Ε
Η θητεία των ανωτέρω αρχίζει στις 01-01-2015 και λήγει στις 31-12-2016.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 19:33

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας: Σε εμάς δεν συμβαίνουν

Συντάκτης:

Απάντηση στο δημοσίευμα σχετικά με επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχουμε διοργανώσει σεμινάρια ούτε κατά τις επιλογές στελεχών υποβλήθηκαν αιτήσεις με μεταπτυχιακούς τίτλους από Βουλγαρία και Ιταλία. Αυτά αναφέρονται σε διευκρινιστική ανακοίνωση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας μας, στο οποίο βέβαια καταγράφονταν οι θέσεις της ΕΛΜΕ...
Ιδού το πλήρες κείμενο της απάντησης που υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κώστας Ραμπίδης.