Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:47:35 μμ

Εκπαίδευση

Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 21:56

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς για τους αναπληρωτές

Συντάκτης:

Tο ΔΣ της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς  μετά την συνάντηση με τους αναπληρωτές καθηγητές  αποφάσισε:

Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Σ-ΕΠΑ.Λ-Ι.Ε.Κ. και διαδικασίες πιστοποίησης αυτών» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου, στις 11π.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 22:27

«Κοινωνικό Σχολείο»

Συντάκτης:

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε  καλεί όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης να υλοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, «μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του», τα παιδιά της  τρίτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, τη Δευτέρα 10/11/2014 επισκέφτηκαν το χώρο του Δημαρχείου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος και συνομίλησε μαζί τους.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 22:05

Μηδενική ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Συντάκτης:

1ο ΣΕΚ Κιλκίς: Εκπαιδευτική συνάντηση στην Ισπανία

Σε συνεργασία με τον συμβουλευτικό σταθμό νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς η 2η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Κιλκίς θα  υλοποιήσει δράσεις με θέμα: Οι σχολικοί κήποι ομορφαίνουν τις καρδιές μας, που εντάσσονται στο θεματικό δίκτυο με τίτλο: Η Επιστήμη και η Γνώση στην Υπηρεσία του Ανθρώπου.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 21:52

Εθελοντική διδασκαλία και πληρωμή με μόρια

Συντάκτης:

Γράφει οΓιώργος Ξενέλης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ  ν. Κιλκίς

 

Εθελοντές  εκπαιδευτικούς που θα δουλεύουν δωρεάν, με αντάλλαγμα πιο πολλά μόρια για ενδεχόμενη μελλοντική πρόσληψη ζητά ο υπουργός  Παιδείας κ. Λοβέρδος.
Τα 1100 κενά εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφθεί ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμιση μήνες.
Η άποψη για εθελοντική απλήρωτη διδασκαλία ήρθε δυστυχώς  από τον υπουργό Παιδείας. ¨Ένα Υπουργείο που διαμορφώνει την αντίληψη ότι η εργασία μπορεί να παρέχεται δωρεάν.
Πώς θα επιβιώσει αλήθεια ο «εθελοντής» εκπαιδευτικός; Τρώγοντας μόρια;
Οι προτάσεις του Υπουργού Παιδείας φανερώνουν το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και την επιβολή αυταρχισμού στο χώρο της παιδείας (επιστράτευση, μαθητικές καταλήψεις, διαστρέβλωση της αλήθειας κ.τλ.) Αρχίζουν και μπαίνουν ζητήματα δημοκρατικής διακυβέρνησης του τόπου. Πρέπει να δημιουργηθούν αντιστάσεις εκπαιδευτικών, γονέων, για να μην περάσει η ισοπέδωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Περιμένουμε η κάλυψη των κενών να πραγματοποιηθεί με τις απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών η διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 21:06

Σαρωτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ στους καθηγητές

Συντάκτης:

Πρωτιά ΔΑΚΕ στους δασκάλους