Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 5:23:12 μμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 22:55

Γιατί ψηφίζουμε ΣΥΚΕΚ για ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Επί σειρά ετών τα εκλεγμένα μέλη των ΣΥΝΕΚ, αφιερώνοντας  κομμάτι από τη ζωή τους,  προσπαθούν να υπηρετήσουν με συνέπεια το εκπαιδευτικό κίνημα, διεκδικώντας ενωτικά με κάθε μορφής αγώνα, την στήριξη του δημόσιου σχολείου που μας μεγάλωσε, τα εργασιακά δικαιώματα  και την αξιοπρέπειά μας, που έγιναν έρμαιο μπροστά στη νεοφιλελεύθερη επέλαση στη Δημόσια Παιδεία.
   Θεωρούμε ότι με τις εκλογές της 19ης Δεκέμβρη πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που διαλύουν τις ζωές όλων των εργαζόμενων και να αποδοκιμάσει αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Παράλληλα να καταδειχτεί η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων με τελικό στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Για ένα αύριο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και Δημοκρατίας! .
   Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσει σημαντικές μάχες, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η ζωή μας δεν μπορεί να είναι μία καταδίκη στη μιζέρια, η δουλειά μας δεν πρέπει να είναι μία καταδίκη στην υποταγή.
Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για μια άλλη εκπαίδευση και μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα.
   Ξενέλλης  Γιώργος  Υποψήφιος ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ

Πιστεύουμε  ότι οι εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πρέπει να στείλουν σαφέστατο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που διαλύουν τις ζωές μας.
Εμείς επιμένουμε στην επιτακτική ανάγκη το μάθημα σε κάθε τάξη να ζωντανέψει, να γίνει εναλλακτικό, ανατρεπτικό, ελκυστικό. Να μιλήσει στην καρδιά και στο νου του εφήβου, να παρασύρει  στο παιχνίδι της γνώσης τη νεολαία, να αλλάξει συνειδήσεις. Να βγει το μάθημα από τις τάξεις, να ενωθούν οι εμπειρίες και οι πρωτοβουλίες των σχολείων  της κάθε περιοχής σε ένα μεγάλο μορφωτικό-πολιτιστικό ρεύμα. Ένα κίνημα διεκδίκησης της γνώσης και του πολιτισμού, ένα κίνημα που θα ζωγραφίζει το σχολείο του δικού μας μέλλοντος. Καλούμε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και να πουν ΝΑΙ στη Δημοκρατία, στη Διαφάνεια, στην Αντικειμενικότητα, στη Συλλογικότητα και στην παιδαγωγική αυτονομία του εκπαιδευτικού.
Το ψηφοδέλτιο της Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
Υποψήφιοι για το Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ
1 ΚΑΣΑΠΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΠΕ19    3ο Γ/ΣΙΟ
2 ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ17  Γ/ΣΙΟ: 1ο ΚΙΛΚΙΣ-ΕΥΚΑΡ.-ΒΑΠΤΙΣΤΗ
3 ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ11 1ο ΛΥΚΕΙΟ
4 ΠΟΛΙΤΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ17 ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
5 ΡΙΖΑΚΗ  ΑΝΝΑ ΠΕ02 1ο ΛΥΚΕΙΟ
6 ΤΖΩΓΑ  ΜΑΡΙΑ ΠΕ02 ΓΕΛ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
7 ΤΡΟΠΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ02    Γ/ΣΙΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗ
Υποψήφιοι για Ε.Σ.
1. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕ04    1ο ΛΥΚΕΙΟ
2. ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ    ΠΕ03    Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΚΙΛΚΙΣ

Πρωτοβουλία για την ίδρυση των δύο πρώτων πειραματικών σχολείων στο Κιλκίς ανέλαβε να διεκπεραιώσει και να φέρει σε αίσιο πέρας ο Υφυπουργός παιδείας και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Στο πλαίσιο αυτό από τον συνάδελφό του Υφυπουργό Παιδείας , στον οποίο και ανήκει η αρμοδιότητα, Αλ. Δερμεντζόπουλος απέστειλε προς τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  έγγραφο με το οποίο ζητεί να γνωμοδοτήσουν για την ίδρυση  Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου για το 4ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 17:54

Βazaar στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το 4ο Δημοτικό Σχολέιο Κιλκίς διοργάνωσε ε Βazaar με τίτλο: “Ό,τι δεν μου χρειάζεται, μπορεί να είναι χρήσιμο για σένα”, από τις 8.12.2014 μέχρι τις 12.12.2014. Τα παιδιά έφεραν βιβλία, λούτρινα αρκουδάκια, επιτραπέζια παιχνίδια, αντικείμενα οικιακής χρήσης, διακοσμητικά και μπιζού. Οι τιμές των αντικειμένων ήταν συμβολικές.

«Ο χορός των παιχνιδιών» είναι η γιορτινή-χριστουγεννιάτικη εκδήλωσης του 2ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, στις 12 το μεσημέρι.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι:

Ο χορός των παιχνιδιών:

Καρυοθραύστες και λούτρινα παιχνίδια: Μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης
Μαριονέτες: Μαθητές και μαθήτριες της
Β1 τάξης
Καλικάντζαροι: Μαθητές και μαθήτριες της
Β2 τάξης
Μπαλαρίνες: Μαθήτριες της
Γ1 τάξης
Στρατιωτάκια: Μαθητές της
Γ2 τάξης
Παιδιά: Μαθήτριες της
Γ2 τάξης
Αγγελοι και φτωχά παιδιά: Μαθήτριες της
Ε’ τάξης, Φωτεινή Γκαϊταρετζάκη, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Μάγδα Καραστεργίου, Μαρία Κεσίδου, Ελένη Μπόζη, Άννα Πεντζερετζή και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης Ελένη Πιπερίδου, Ειρήνη Ταταβέλη, Αρετή Μιχαηλίδου, Γεωργία Αναστασιάδου, Μαρία Δαμοτσίδου, Αναστασία Πορφυρίδου.

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Αθηνά Σιώτη, ηχητική υποστήριξη: Θανάσης Ντέμκο, χοροδιδασκαλία: Αθηνά Σιώτη, Ζωή Σωτηριάδου, οργάνωση-επιμέλεια παράστασης: Γιάννης Χαριτίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού και τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κιλκίς και του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 23:26

Κατάληψη στο ΤΕΙ Κιλκίς μέχρι τελικής ..λύσεως

Συντάκτης:

Οι σποουδαστές του ΤΕΙ ΚΙλκίς προχώρησαν σε κατάληψη του τμήματος εκφράζοντας την αγανλακτησή τους για την ταλαιπψωρία που υφίστανται σε μια σειρά από ιέματα και αιτήματά τους.
Ειδικότερα οι σπουδαστές συνήλθαν σε γενική συνέλευση όπου συζητήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους:

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 23:25

Στη γειτονιά των Αγγέλων ο Παναγιώτης Πάγκος

Συντάκτης:

Αγαπημένε μας Διευθυντά,

Ακριβώς πριν μια εβδομάδα τηλεφωνηθήκαμε και σας υποσχέθηκα να περάσω για έναν καφέ. Το βράδυ, μεσάνυχτα, χτύπησε το τηλέφωνο μου και μου αναγγέλθηκε η θλιβερή είδηση. Τα συναισθήματά μου ήταν πολύ έντονα. Απώλεια! Απώλεια! Απώλεια! Τίποτε άλλο.
Χάσαμε τον άγγελο που ζήσαμε μαζί του εφτά χρόνια στην Ευκαρπία

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 21:31

Μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του

Συντάκτης:

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, «μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του», τα παιδιά της  τρίτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, τη Δευτέρα 2/12/2014 επισκέφτηκαν το χώρο του Δημαρχείου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος και συνομίλησε μαζί τους.

Τη Δράμα επισκέφθηκε το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Γεωργαντάς, στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου, το οποίο διοργάνωσε  η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, με θέμα «Η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση». Ο κ. Γεωργαντάς παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει δεκαεπτά καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από ηπειρωτικές παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, για το τρέχον σχολικό έτος 2014-15. Από τα 17 σχολεία τα πέντε (5) είναι σχολεία του ν. Κιλκίς(!), γεγονός που αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νομού μας από δασκάλους και παιδιά.