Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 5:26:06 μμ

Εκπαίδευση

eidiko-sxoleioΜε την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, δώρα στους μικρούς μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς μοίρασαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου, την  Πέμπτη 14 Απριλίου.
Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς δώρισαν 25 σακούλες με ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ, όσες και τα παιδιά του σχολείου, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του από τους δασκάλους και τον Διευθυντή κ. Άρη Παπαδόπουλο, να περιηγηθούν στις διδακτικές αίθουσες, αλλά και να ανταλλάξουν ευχές με τα παιδιά για Καλές γιορτές και Καλό Πάσχα.
Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Κιλκίς  “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ/ Ιατρική Σχολή Αθηνών) υλοποίησε την Πανελλήνια Έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου. Εκτός από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών η έρευνα μελετά ευρύτερα θέματα της συμπεριφοράς των εφήβων, όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο ελεύθερος χρόνος, η προσαρμογή στο σχολείο κ.λ.π. με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για το σχεδιασμό αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας.
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 15:59

Το λογικό είναι να μην κλείσετε το σχολείο μας

Συντάκτης:
Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε τις τοποθετήσεις του κ. Ραμπίδη περί συνενώσεων των Δημοτικών Σχολείων στις τοπικές εφημερίδες του νομού μας.
Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βάθης  έχοντας τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων του Νομού μας και ειδικά του τοπικού προέδρου Βάθης κ. Κριστιάνη Στέφανου υπενθυμίζουμε ότι σε μια κοινωνία στην οποία ζούμε και μας ενώνει η καθημερινότητα και τα προβλήματα του χωριού δεν είναι δυνατό να εμπλέκονται μέσα οι μικροπαραταξιακές συντεχνίες, φαινόμενα τα οποία βλέπουμε και χαρακτηρίζουν μεγάλες πόλεις και μεγάλα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετείτε.
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 13:46

Ξυλοκόπησαν άγρια διευθυντή σχολείου!

Συντάκτης:
tsakalofidisΜια πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση δέχθηκε ο διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, Γιώργος Τσακαλοφίδης, πρωτόγνωρη για την κοινωνία του νομού μας, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από δυο αδέλφια, που τον έστησαν καρτέρι (!) το μεσημέρι της Παρασκευής στην είσοδο του σχολείου και μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών!
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 13:44

Γιατί δεν πρέπει να κλείσει το σχολείο μας

Συντάκτης:
Σε ανοιχτή επιστολή τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών του Δημοτικού Σχολέιου Σταυροχωρίου εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συγχωνευτεί – κλείσει το σχολείο τους. Την επιστολή αυτή απέστειλαν επίσης στη Διεύθυνση πρωοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Δήμαρχο Κιλκίς και  στους βουλευτές του νομοπύ.
Με αφορμή την απόφαση του υπουργείου παιδείας για την συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Σταυροχωρίου με το 5/Θέσιο δημοτικό της Μεγάλης Βρύσης, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ και να παρουσιάσουμε τους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ το σχολείο μας:
rampidisΤο δημοτικό σχολείο στα Πλάγια θα παραμείνει ανοιχτό και θα εξαιρεθεί από τον πίνακα των δέκα μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς, που ανακοινώθηκε η συγχώνευσή τους. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Κώστας Ραμπίδης, μας δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να εισηγηθεί τη διατήρηση κανενός εκ των υπολοίπων εννέα σχολείων που εισηγήθηκε το κλείσιμό τους. Η σχετική διαδικασία από το υπουργείο Παιδείας κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου, αλλά με την αποφασιστικότητα του κ. Ραμπίδη, μάλλον έχει ήδη κλείσει.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 20:09

Το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο ΚΠΕ Κορδελιού

Συντάκτης:
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι τάξεις Γ, Ε1 και Ε2 του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος ανακύκλωσης-διαχείρισης απορριμμάτων-προστασίας περιβάλλοντος, που γίνεται από τις τάξεις αυτές. Το πρόγραμμα του ΚΠΕ στο οποίο μετείχαν ήταν "τα απορρίμματα στη ζωή μας".
Περισσότερες από 65 ενυπόγραφες δηλώσεις και πολλαπλάσιες φωνές διαμαρτυρίας υψώνονται από την Τέρπυλλο με ένα αίτημα: Μην κλείσετε το δημοτικό μας σχολείο.
gkountenoudis_konstantinidisΟ Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, Γ. Κωνσταντινίδη. Ο κ. Γ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Από τις μέχρι στιγμής προτάσεις και συζητήσεις προκύπτει ότι στο χώρο της Β/θμιας Εκπαίδευσης στο νομό δεν προβλέπεται καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας μέσω συγχωνεύσεων.
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 19:36

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο ΚΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:
dim_sxoleio_xersouΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο Ν. Γυναικόκαστρο επισκέφτηκαν οι τάξεις Ε1, Ε2 και Γ συνοδευόμενες από τις δασκάλες τους τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες του προγράμματος που υλοποιεί φέτος το ΚΠΕ "τι θα φάμε σήμερα, τι θα τρώμε αύριο", ένα πρόγραμμα που θέλει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε βασικά θέματα διατροφικής υγείας.