Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:53:20 μμ

Εκπαίδευση

terzidisΟ  Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης (στο πλαίσιο Προγράμματος) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μαθητών της Δ΄ τάξης και επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης στα πλαίσια υλοποίησης Προγράμματος με θέμα: « Η πόλη μας » κάλεσαν με επιστολή τον κ. Δήμαρχο για γνωριμία, συζήτηση και προτάσεις. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους  μικρούς μαθητές και απάντησε σε ερωτήματά τους. Με την ευκαιρία της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών ανάμεσα στο Δήμαρχο τη Δ/νση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου.
kpe_bertiskouΤα δυο τμήματα της Γ’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 10-5-2010, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, στα πλαίσια της υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος για «Το Δάσος». Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική και η πληροφόρηση των μαθητών, αλλά και η συμμετοχή τους στα δρώμενα του προγράμματος, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 14:02

Γιατί έκλεισε το Εκκλησιαστικό Λύκειο;

Συντάκτης:
ekklisiastikoΠροβληματισμός επικρατεί στους εκκλησιαστικούς και θεολογικούς κύκλους από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Εκκλησιαστικό Λύκειο Κιλκίς «Κύριλλος - Μεθόδιος» του Κιλκίς στο πλαίσιο των περικοπώνλόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας. Αν αληθεύουν πάντως οι πληροφορίες  ότι κατά τη διάρκεια τη ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο στην Αθήνα για το μέλλον των Εκκλησιαστικών Λυκείων και τη συνέχιση της λειτουργίας τους,  συμμετείχαν οι Ιεράρχες στις περιφέρειες των οποίων λειτουργούν εκκλησιαστικά σχολεία, ενώ απουσίαζε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και δεν εστάλη ούτε εκπρόσωπός του, τότε εγείρονται ερωτηματικά κατά πόσο εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες διάσωσης του εκκλησιαστικού μας σχολείου, όταν μάλιστα χαρακτηρίστηκε  από τους αρμόδιους παράγοντες της Συνόδου  ως το καλύτερο της χώρας .
Η παράσταση Ταξίδι στη Μεσόγειο είναι ένα μουσικό θέαμα για παιδιά και μεγάλους βασισμένο σε παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από την Μεσόγειο. Το Κρουστόφωνο με την δυναμική και τη γοητεία των κρουστών οργάνων κρατάει το τιμόνι στο ταξίδι των μαθητών του 2ου Δημοτικού, που περνούν από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αραβία, το Ισραήλ και την Τουρκία για να καταλήξουν στην Ελλάδα. Μέσα από την μουσική και τον χορό τα παιδιά μας μεταφέρουν το κλίμα και την αισθητική της κάθε χώρας, ενώ παράλληλα δραματοποιούν με κέφι και χιούμορ καταστάσεις και συνθήκες, όπως είναι ο έρωτας, ο γάμος, το ελληνικό γλέντι, η αγωνία, η καταδίωξη, το καρναβάλι, οι ταυρομαχίες.
koukakiΕκπαιδευτική επίσκεψη στη Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ και στο Βιολογικό Καθαρισμό του δήμου Κιλκίς πραγματοποίησαν μαθητές και δάσκαλοι του  7ου   8/Θέσιου  Δημοτικού Σχολείου  Κιλκίς «Γεώργιος Σεφέρης». Μαθητές και δάσκαλοι των Γ1 και Γ2 τμημάτων του σχολείου φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις αυτές, γνωρίζοντας από κοντά το πώς λειτουργούν. Ο διευθυντής του σχολείου, Απόστολος Δαγλιανάκης, ευχαριστεί θερμά τις διευθύνσεις και τους εργαζόμενους της Φάρμας και του Βιολογικού για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση, σημειώνοντας πως  «τέτοιες ενέργειες βοηθούν και ολοκληρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία».
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2010 15:56

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Τιμή στη Μητέρα

Συντάκτης:
giorti_miterasΤην Παρασκευή 7 Μαΐου διοργανώθηκε στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς, γιορτή για τη Μητέρα, με συμμετοχή όλων των τάξεων του σχολείου και κεντρική ομιλήτρια τη δασκάλα κα Θεοδώρα Μπαλούτσου. Τα παιδιά απάγγειλαν ποιήματα για τη Μητέρα, έπαιξαν σκετς με σχετικό θέμα, τραγούδησαν και χόρεψαν συγκινώντας βαθύτατα τις πολυάριθμες μητέρες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη «μάνα του χθες» από την Ε2 του κ. Θεόδωρου Γιαννακού, που με παντομίμα και παρουσία εργαλείων δουλειάς από τις αρχές και τα μέσα του περασμένου αιώνα, αναπαράστησαν δραστηριότητες των γυναικών και μητέρων της εποχής εκείνης.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα, από τους μαθητές της Β΄ τάξης  του Γενικού Λυκείου Γουμένισσας, στις 15 και 16 Απριλίου 2010 στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Β΄ τάξης, κατά το τρέχον σχολικό έτος ανέλαβαν και υλοποιούν Πρόγραμμα με θέμα: <<Οι υδροβιότοποι του τόπου μας-Χλωρίδα και Πανίδα των ποταμών της περιοχής μας>> με συντονιστή καθηγητή τον κ. Τοσιλιάνη Γεώργιο (Π.Ε.01) και συμμετέχοντες καθηγητές τους: κ. Γιούγα Χρήστο (Π.Ε.19) και κ. Νίτση Ευάγγελο (Π.Ε. 11). Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό - σχεδιασμό, πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα.  
1_lykeioΈνα σοβαρό κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 1ο Λύκειο Κιλκίς αναστάτωσε τη σχολική κοινότητα της πόλης, ενώ το σχολείο παρέμεινε κλειστό την Πέμπτη, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί το επέβαλλε η ιατρική επιστήμη. Το κρούσμα σε μαθητή του σχολείου εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη και ήταν πολύ σοβαρό, με τον νεαρό να νοσηλεύεται στην εντατική. Ευτυχώς ο οργανισμός του αντέδρασε θετικά στην φαρμακευτική αγωγή και η πορεία της υγείας του βελτιώθηκε γρήγορα, όπως τόνισε ο θεράποντας γιατρός στο νομάρχη Κιλκίς, Β. Μπαλάσκα, που ζήτησε να ενημερωθεί για την υγεία του μαθητή.
Δεν προλάβαμε καλά καλά να πιούμε τον καφέ μας και να ανοίξουμε τα κομπιούτερ, όταν η το πρωί της Πέμπτης οι εγκαταστάσεις μας των ΕΙΔΗΣΕΩΝ και της ΠΡΩΙΝΗΣ καταλήφθηκαν από 70 μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Παιδιά της β’, της δ’, της ε’ και της στ’ τάξης του σχολείου γέμισαν τις αίθουσες εργασίας και εκτύπωσης των εφημερίδων μας, αλλά κυρίως γέμισαν με την χαρά και την αισιόδοξη και παιγνιώδη ματιά τους τις δικές μας, επιβαρυμένες και λόγω των ημερών, καρδιές.
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:57

Το 1ο Λύκειο τίμησε τον Δημ. Νικοπολιτίδη

Συντάκτης:

Στην φετινή  σχολική γιορτή του 1ου Γενικού Λυκείου  Κιλκίς, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ντέντα Χρήστο τιμητική πλακέτα στον κ. Νικοπολιτίδη Δημήτριο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, για την πολυετή προσφορά του στην Μέση Εκπαίδευση.