Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:25:54 μμ

Εκπαίδευση

Με τετράωρη αποχή από τα μαθήματά τους αντέδρασαν οι μαθητές του Λυκείου Πολυκάστρου στην «εν ψυχρώ δολοφονία» του 15χρονουμαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αποχή έγινε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και στο σχετικό ψήφισμα του 15μελούς Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
Oι μαθητές και το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Πολυκάστρου
Καταδικάζουν την εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία αποτελεί απότοκο του λαθεμένου τρόπου διαχείρισης της κρατικής εξουσίας και της βίας που ασκείται στο σύνολο των μαθητών. Την ευθύνη του γεγονότος αυτού επωμίζεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενεςσ, ακθώς και η Ελληνική Αστυνομία, η εκπαίδευση της οποίας αποσκοπεί αποκλειστικά την κατασταλή των Λαϊκών κινητών.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:07

Πανελλήνια διάκριση για το 1ο Λύκειο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η τελετή βράβευσης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Το Δικαίωμα Του Παιδιού Στην Προστασία», ο οποίος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά από τη Γενική Διεύθυνση "Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εθνικός Συντονιστής για την Ελλάδα ήταν η  Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ευρωπαϊκή Έκφραση". Ο Διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

 Μετά από σχετικές ενέργειες του Νομάρχη Κιλκίς, κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η προσθήκη τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ανάθεση των απαιτούμενων διαδικασιών και ενεργειών στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε., ο οποίος και θα προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με την Ν.Α. Κιλκίς για την ταχύτερη εκτέλεση του έργου.
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:39

Πυρκαγιά στην αυλή του Λυκείου Χέρσου

Συντάκτης:
Μικρές ήταν ευτυχώς οι ζημιές που προκάλεσε πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Χέρσου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.
Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το κτήριο του σχολικού συγκροτήματος, στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει στο χώρο αυτό και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:40

Στη ΒΙ.ΠΕ. «ακουμπά» το σχολείο Σταυροχωρίου

Συντάκτης:
 Στήριγμα στους βιομήχανους της ΒΙ.ΠΕ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει βρει το Δημοτικό Σχολείο Σταυροχωρίου, στο στόχο του να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής, για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών του και ν’ αντικαταστήσει τα κουφώματα του κτιρίου. Ο προϊστάμενος του σχολείου, Παναγιώτης Τσολαϊδης, απευθύνθηκε στην κοινωνική ευαισθησία επενδυτών και βρήκε ανταπόκριση. Αρχικά, ο νομάρχης, Βαγγέλης Μπαλάσκας, ανέλαβε το κόστος της διαμόρφωσης και των εγκαταστάσεων του Εργαστηρίου Πληροφορικής.
 «Από τη γη ως τα αστέρια», είναι ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Το περιεχόμενό της είναι παραμυθένιο και μουσικό (λαϊκή μουσική). Εκτός από τον καθαρά παιδαγωγικό σκοπό, επιχειρεί και μια σε βάθος γνωριμία και ουσιαστική ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των γονέων τους με το έργο και την αποστολή ζωής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν  για την ενίσχυση της προσπάθειάς τους.
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης  του Γενικού λυκείου Γουμένισσας, στις 17 και 18 Απριλίου 2008 στα πλαίσια προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2007-2008, ανέλαβε και υλοποίησε τρία Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,.
 Άλλη μια έξοδο πραγματοποίησαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει το σχολείο στην κατεύθυνση της ένταξης και κοινωνικοποίησης των μαθητών. Τη φορά αυτή οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κιλκίς στο Παλαιό Γυναικόκαστρο. Με μεγάλη χαρά η υπεύθυνη του κέντρου κ. Παπαδοπούλου Μαρία και οι συνεργάτες της υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές. Τα παιδιά αφού εξοικειώθηκαν με το χώρο, παρακολούθησαν ταινία με την προβολή διαφόρων φυτών, κήπων, του βοτανικού κήπου αλλά και μηνυμάτων οικολογικού περιεχομένου.
Μια σειρά από επαφές σε καίρια θέματα του νομού μεταξύ των οποίων η προώθηση του Δικαστικού, αλλά και η εξεύρεση οικοπέδου για την κατασκευή του 3ου Λυκείου στο Κιλκίς ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα στην Αθήνα.
Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας αναφέρονται τα εξής:
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 06:20

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού

Συντάκτης:
 Μια επίσκεψη ξεχωριστή, μια υποδοχή που τα είχε όλα. Αυτός ίσως είναι ένας τίτλος που δίνει την εικόνα μιας συνάντησης δυο σχολείων του νομού μας. Τα σχολεία που συναντήθηκαν ήταν  το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς  με το Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.