Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:27:54 μμ

Εκπαίδευση

 Μετά από σχετικές ενέργειες του Νομάρχη Κιλκίς, κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η προσθήκη τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ανάθεση των απαιτούμενων διαδικασιών και ενεργειών στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε., ο οποίος και θα προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με την Ν.Α. Κιλκίς για την ταχύτερη εκτέλεση του έργου.
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:39

Πυρκαγιά στην αυλή του Λυκείου Χέρσου

Συντάκτης:
Μικρές ήταν ευτυχώς οι ζημιές που προκάλεσε πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Χέρσου, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.
Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το κτήριο του σχολικού συγκροτήματος, στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει στο χώρο αυτό και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:40

Στη ΒΙ.ΠΕ. «ακουμπά» το σχολείο Σταυροχωρίου

Συντάκτης:
 Στήριγμα στους βιομήχανους της ΒΙ.ΠΕ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει βρει το Δημοτικό Σχολείο Σταυροχωρίου, στο στόχο του να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής, για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών του και ν’ αντικαταστήσει τα κουφώματα του κτιρίου. Ο προϊστάμενος του σχολείου, Παναγιώτης Τσολαϊδης, απευθύνθηκε στην κοινωνική ευαισθησία επενδυτών και βρήκε ανταπόκριση. Αρχικά, ο νομάρχης, Βαγγέλης Μπαλάσκας, ανέλαβε το κόστος της διαμόρφωσης και των εγκαταστάσεων του Εργαστηρίου Πληροφορικής.
 «Από τη γη ως τα αστέρια», είναι ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Το περιεχόμενό της είναι παραμυθένιο και μουσικό (λαϊκή μουσική). Εκτός από τον καθαρά παιδαγωγικό σκοπό, επιχειρεί και μια σε βάθος γνωριμία και ουσιαστική ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των γονέων τους με το έργο και την αποστολή ζωής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν  για την ενίσχυση της προσπάθειάς τους.
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης  του Γενικού λυκείου Γουμένισσας, στις 17 και 18 Απριλίου 2008 στα πλαίσια προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2007-2008, ανέλαβε και υλοποίησε τρία Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,.
 Άλλη μια έξοδο πραγματοποίησαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει το σχολείο στην κατεύθυνση της ένταξης και κοινωνικοποίησης των μαθητών. Τη φορά αυτή οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κιλκίς στο Παλαιό Γυναικόκαστρο. Με μεγάλη χαρά η υπεύθυνη του κέντρου κ. Παπαδοπούλου Μαρία και οι συνεργάτες της υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές. Τα παιδιά αφού εξοικειώθηκαν με το χώρο, παρακολούθησαν ταινία με την προβολή διαφόρων φυτών, κήπων, του βοτανικού κήπου αλλά και μηνυμάτων οικολογικού περιεχομένου.
Μια σειρά από επαφές σε καίρια θέματα του νομού μεταξύ των οποίων η προώθηση του Δικαστικού, αλλά και η εξεύρεση οικοπέδου για την κατασκευή του 3ου Λυκείου στο Κιλκίς ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα στην Αθήνα.
Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας αναφέρονται τα εξής:
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 06:20

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού

Συντάκτης:
 Μια επίσκεψη ξεχωριστή, μια υποδοχή που τα είχε όλα. Αυτός ίσως είναι ένας τίτλος που δίνει την εικόνα μιας συνάντησης δυο σχολείων του νομού μας. Τα σχολεία που συναντήθηκαν ήταν  το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς  με το Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 05:54

1ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς : Μαθήματα ποίησης

Συντάκτης:
Τα παιδιά της Γ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, μαζί με τις δασκάλες τους, Νίκογλου Γαρουφαλλιά και Στραβοκώστα Ευανθία, παρακολούθησαν και διδάχθηκαν ποίηση Χαϊκού από την κ. Μαριάνθη Πάσχου [ειδικευθείσα στη Γαλλία] του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Το «Χαϊκού», σύντομο ποίημα Ιαπωνικής  προέλευσης, είναι εμπνευσμένο κυρίως από τη φύση και εκφράζει ένα φευγαλέο συναίσθημα, χρησιμοποιώντας πάντα γλώσσα απλή και κατανοητή απ’ όλους.
Είναι τρίστιχο και ο  πρώτος στίχος αποτελείται από πέντε συλλαβές, ο δεύτερος από εφτά και ο τρίτος από πέντε συλλαβές.
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:45

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο ΚΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του στο Παλιό Γυναικόκαστρο επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου η Γ΄τάξη του 6/θ Δημ. Σχ. Χέρσου συνοδευόμενη από το δάσκαλό της Γκαρλέμο Ιωάννη. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τα προγράμματα του ΚΠΕ Κιλκίς που λειτουργεί φέτος για πρωτη χρονιά, προχώρησαν στην υλοποίηση του προγράμματος "αναδυκνείω τα προβλήματα ενός τόπου, προτέινω λύσεις", πρόγραμμα που αντίστοιχό του εφαρμόζεται από την τάξη αυτή και στο Χέρσο.