Εκπαίδευση
Επιστρέφοντας στα θρανία: «Σχολείο, Οικογένεια, Εργασία»
Συντάκτης: Eidisis.grΌσοι έχουμε τη χαρά και την ευθύνη να εργαζόμαστε στην εκπαίδευση καλούμαστε καθημερινά να έρθουμε αντιμέτωποι με μία σωρεία προβλημάτων και προκλήσεων. Κάθε σχολείο έχει τις ιδιαιτερότητές του, οι οποίες προσδιορίζονται τόσο από τα ιδιάζοντα γε-ωγραφικά, κοινωνικά ή οικονομικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, όσο και από τους ειδικότερους παιδαγωγικούς στόχους που οφείλει να θέσει για τους μαθητές του.
Μάθημα αποταμίευσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) επισκεφθήκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Κιλκίς κ. Φλώρος Φίλιππος και ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Άγγελος Αρκούδας. Ο κ. Φλώρος μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη σημαντικότητα του θεσμού της αποταμίευσης και παρότρυνε τα παιδιά να «ρίχνουν κέρματα στον κουμπαρά τους», έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητοποιημένα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το σήμερα και το αύριο της ζωής τους ως ώριμοι άνθρωποι.
Τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στα γραφεία των εφημερίδων μας
Συντάκτης: Eidisis.grΤα παιδιά είχαν απορίες και ήρθαν να δουν και να μάθουν. Πως γράφεται και πως τυπώνεται μια εφημερίδα. Το πρωί της Τετάρτης λοιπόν κατέφθασαν ζωηρά κι αφού φωτογραφηθήκαμε στην είσοδο ξεκίνησε η ξενάγηση στα γραφεία μας.
Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Καμπάνη για τρύγο
Συντάκτης: Eidisis.grΓλυκύτερα κι από πετιμέζι τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, αλλά κι
όλων των παρευρισκομένων, στην πρώτη, για τη φετινή χρονιά, εκδήλωση
του Συλλόγου Γονέων Νηπ. & Δημοτ. Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς, με
αφιέρωμα στον τρύγο, στο αμπέλι, στο σταφύλι και στο κρασάκι.
Καλεσμένοι ήταν, η παιδαγωγός-βιβλιοθηκονόμος και συγγραφέας Άντα
Φωτοπούλου και ο Χρήστος Αϊδαρίνης, οινοποιός της Γουμένισσας.
Συνεχίζοντας τη δεύτερη φάση του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Κερκίνη, μια λίμνη που επιζεί-Δοϊράνη μια λίμνη που χάνεται», οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του Δημ. Σχ. Χέρσου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Μιμηγιάννη Δημήτρη και Γεωργό Κώστα, επισκέφτηκαν τη λίμνη της Δοϊράνης.
Η εξελικτική διαδικασία της Εσπερινής Εκπαίδευσης διαμορφώνεται κάθε φορά από τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες και επηρεάζεται ή εξαρτάται από τις μεταβολές της ημερήσιας εκπαίδευσης. Ο ρόλος της, πάντοτε, συμπληρωματικός, διορθωτικός, πολυδιάστατος. Στην Ελλάδα οι απαρχές της ανιχνεύονται στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ειδικότερα, η δευτεροβάθμια εσπερινή εκπαίδευση εισχωρεί στο εκπαιδευτικό πεδίο τη δεκαετία του 1930.
Τις εγκαταστάσεις της φάρμας ΚΟΥΚΑΚΗ επισκέφθηκαν οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων, το διδακτικό προσωπικό και ο διευθυντής, Απόστολος Δαγλιανάκης, του 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.
“Το χαμόγελο του παιδιού” στο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Σάντας
Συντάκτης: Eidisis.grΠόσο αξιολάτρευτα και χαριτωμένα είναι τα παιδιά που χαμογελούν όλο
ευγένεια και δεν λένε ποτέ «όχι». Κι όμως οι μαθητές του δημοτικού
σχολείου Νέας Σάντας μετά την επίσκεψη το συλλόγου «Χαμόγελο του
παιδιού» στο σχολείο τους έμαθαν πως έχουν δικαίωμα να λένε «όχι».
Στις 12 Μαρτίου τα παιδιά ξεκίνησαν τη μέρα τους με ένα διαφορετικό
μάθημα. Ένα μάθημα ζωής. Μαζί με τους δασκάλους τους και εκπροσώπους
του συλλόγου έμαθαν πως το παιδί πρέπει να σέβεται τους ενήλικες αλλά
να μην συγκατατίθεται σε ό,τι του ζητούν, αν αυτό το ενοχλεί και το
τρομάζει ή δεν το έχει διδαχθεί από τους ίδιους τους γονείς του.
3η Πανελλήνια θέση για το 1o Γενικό Λύκειο Kιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΗ σχολική ομάδα χειροσφαίρισης μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης και την Τετάρτη 4 Μαρτίου ταξίδεψε στο Λιτόχωρο του νομού Πιερίας, όπου το διάστημα 5 έως 8 Μαρτίου, συμμετείχε στην τελική φάση του θεσμού.
Το δημοτικό σχολείο Καμπάνη στο δημοσιογραφικό μας οργανισμό
Συντάκτης: Eidisis.grΤις νέες τυπογραφικές εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού μας οργανισμού, στο Μεταλλικό, επισκέφθηκαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμπάνη. Τα γραφεία και το τυπογραφείο της νέας μας μονάδας πλημμύρισαν από το ενδιαφέρον και τις απορίες των ογδόντα περίπου μαθητών και των δασκάλων τους, για το πώς στήνεται μια εφημερίδα, για τη δουλειά των δημοσιογράφων, την καταγραφή των γεγονότων…, με τον εκδότη μας Κώστα Τερζενίδη να επιχειρεί να απαντήσει σε όλα αυτά.