Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 3:37:08 πμ

Εκπαίδευση

42 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί του 1οι Γενικού Λυκείου Κιλκίς συμμετείχαν στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο, το διάστημα 27 με 30/4/23.
Στην τελετή έναρξης στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, η ραδιοφωνική ομάδα από κάθε σχολείο παρουσιάστηκε μέσα από ένα σύντομο βίντεο.

Γράφει ο Θεόφιλος Γουλτίδης.

H δημιουργία πειραματικού σχολείου σε μια περιοχή είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό στοιχείο προόδου για την εκπαίδευση των παιδιών της. Προϋποθέτει όμως σοβαρή μελέτη και προσεκτικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να εμφανιστούν.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (1-5-2018)

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28/4/2023 και ώρα 18:00 και θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι Youtube του Υ.ΠΑΙ.Θ.  στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=GivGi17STnM  καθώς και στον διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ στον σύνδεσμο: https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-4.html.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.ΕΚ), εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην εταιρεία Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., για την διαρκή στήριξη της στη σχολική μας μονάδα.

Ο Δήμος Κιλκίς, η Πολιτιστική εταιρία εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς, η ΕΛΜΕ Κιλκίς και η "Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε." σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: Η ελληνική εκπαίδευση στη δίνη της κρίσης, του Κώστα Ανθόπουλου.

Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στον τρόπο διδασκαλίας της λατινικής σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τη συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία αναφορικά με την προσέγγιση των λατινικών, στο ιστορικό, κοινωνικό, πνευματικό και λογοτεχνικό τους πλαίσιο, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία, εξέλιξη και παγίωση των λατινικών ως κύριας διαλέκτου επικοινωνίας που επηρέασε και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Μέσα από κοινές συσχετίσεις επιδιώχθηκε οι μαθητές και οι μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν τις κοινές καταβολές μεταξύ αρχαίας ελληνικής και λατινικής. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η φιλόλογος κυρία Παρθένα Κυριακίδου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν τον πατέρα μαθητριών του Σχολείου μας και ενεργό μέλος της Σχολικής Κοινότητας  κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη,  o οποίος δώρισε στο Σχολείο ένα φωτοτυπικό μηχάνημα τύπου Richo Aficio MP  C3000 προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες του. 

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (21-4-2018)

Με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρη Μαρκάδα τοποθετήθηκαν οι νέοι διευθυντές των σχολικών μονάδων του ν. Κιλκίς για τετραετή θητεία, που λήγει στις 31-07-2027.

Οι νέοι διευθυντές είναι: