Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 2:55:33 μμ

Εκπαίδευση

Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Κιλκίς και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο, κύριο Χρήστο Χατζημλάδη, για την ευγενική χορηγία εβδομήντα πέντε (75) μεταλλίων για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Α΄ Φάσης των ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. του Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Η Διευθύντρια

Την Τετάρτη 3/4/2024 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης των Επιστημών NOESIS στη Θεσσαλονίκη, το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης πιστό στις αρχές του, που συνδέονται με την εκπαιδευτική και την τεχνολογική καινοτομία, συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών που παρουσίασαν τις εργασίες τους:

 Στις 27 Μαρτίου 2024, ημέρα Τετάρτη, πενταμελής ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχε στους 7ους μαθητικούς αγώνες γλώσσας Γυμνασίων Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «ο  Φιλόλογος».

Με δημιουργικό διήμερο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου το ΚΔΑΠ του Δήμου Παιονίας.

Την Παρασκευή 29/3 η Ε’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Γρεβενών (Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία, πρώην Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – ΚΠΕ). Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν φέτος και είχε θέμα τον Οικοτουρισμό.

Συνάντηση εργασίας στην οποία αποφασίστηκε η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ενίσχυσης του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με έδρα το Κιλκίς είχαν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Σταμάτης Αγγελόπουλος. 

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου Κιλκίς σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό για το αστικό περιβάλλον, Ecocity, στην οποία οι μαθητές παρουσιάσανε την εργασία που εκπόνησαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο προγράμματος, «Ecomobility-οικολογική μετακίνηση».

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Δ.Β.Μ. Α.Ε. (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) (Αναθέτουσα Αρχή) και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, υλοποίησαν με επιτυχία τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα το «Marketing και e-Marketing αγροτικών προϊόντων». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/3/24στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο και η ανταπόκριση του κοινού ήταν εξαιρετικά θετική.

Συχνά, οι γονείς ακούμε από τους θεραπευτές ότι «Έναν από τους θεραπευτικούς στόχους συνιστά η εξέλιξη του παιχνιδιού του παιδιού» ή ότι «Το παιδί δεν παίζει με τον τρόπο που αναμένεται σύμφωνα με τη χρονολογική του ηλικία» ή επίσης ότι «Στη σημερινή συνεδρία καθώς παίζαμε με το παιδί παρατήρησα ότι...» κ.ο.κ.. Έτσι, πολλές φορές αναρωτιόμαστε «Γιατί είναι σημαντικό να παίζει το παιδί μου;» ή ακόμη «Τι νόημα έχει να ξοδεύω χρήματα αν το παιδί μου πάει εκεί και παίζει;». 

Σε συνέχεια της έκδοσης της υπό στοιχεία 25451/Δ6/11.3.2024 “Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία” (B’ 1671) Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία και της υπό στοιχεία 46/ΔΕΠΠΣ/22.3.2024 “Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025” (ΑΔΑ: ΡΥ7Β46ΝΚΠΔ-0ΨΞ) απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) σας ενημερώνουμε ότι: