Quantcast
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 8:10:37 μμ

Εκπαίδευση

Το αληθινό ταξίδι ανακάλυψης δεν συνίσταται στο να ψάχνεις για νέα τοπία, αλλά στο να αποκτάς καινούρια μάτια! / Marcel Proust.

Στις 1-3 Δεκεμβρίου 2022 οι όμιλοι «Ψηφιακοί Περίπατοι στην Ιστορία» του 2ου Πειραματικού  Γυμνασίου και του 2oυ Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς και «Δημοσιογραφία και Ψηφιακά ΜΜΕ» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών στην Κορυτσά της Αλβανίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

Άξιοι πρεσβευτές του Κιλκίς της Παιδείας, της Καινοτομίας και του Πολιτισμού, εξήντα εννέα μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς βραβεύθηκαν από τον Δήμο Κιλκίς για τις πρωτιές και τις υψηλές διακρίσεις που πέτυχαν κατά τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκούς και εθνικούς διαγωνισμούς το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) Κιλκίς στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας αναπηρίας, φιλοξενήθηκε στον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, όλα τα παιδιά μαζί  συζήτησαν για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ, ζωγράφισαν, άκουσαν μουσική και είδαν σχετικά βίντεο.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας πραγματοποιείται και φέτος πληθώρα δράσεων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Έτσι,  την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε δεντροφύτευση του χώρου γύρω από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Οι καθηγητές και οι μαθητές/τριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) ΚΙΛΚΙΣ ευχαριστούν  θερμά την ορθοδοντικό κ. Παναγιώτα Γκόλιαρη, για την ενημέρωση που πραγματοποίησε στο σχολείο μας για τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής.

Η βουλεύτρια Ν. Κιλκίς, Αγαθοπούλου Ειρήνη – Ελένη, κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως με θέμα: «Ελλείψεις και κενά στην Ειδική Αγωγή του νομού Κιλκίς».

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση του νομού Κιλκίς στο χώρο της Ειδικής Αγωγής , τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς και παρόλο που έχουν προηγηθεί τρεις φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς στα πλαίσια συμπράξεων για εκπαιδευτικούς σκοπούς με πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας, εκκινεί μια συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς (Λ.Ε.Κ.) με στόχο την επαφή των μαθητών/τριών των σχολείων μας με την παραδοσιακή μουσική και τραγούδια μας, τη γνωριμία με τους χορούς και ενδυμασίες του τόπου μας και γενικότερα την ενδυνάμωση και διατήρηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-11-2017)

Αλλάζουν μορφή οι σχολικές αυλές δέκα διδακτηρίων της πόλης του Κιλκίς και μετατρέπονται σε  λειτουργικούς και καλαίσθητους  χώρους για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο, τα συστεγαζόμενα στο εν λόγω συγκρότημα  1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο έχουν ενταχθεί από τη Δημοτική Αρχή σε πρόγραμμα συντήρησης των σχολικών αυλών το οποίο περιλαμβάνει κρασπεδώσεις – τσιμεντοστρώσεις,  βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, γραμμοσκίαση γηπέδων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου του Πολυτεχνείου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Β2 με συνοδούς καθηγητές τις  κ. Π. Καλπάκα, και Α. Μπαδήλα και τον κ. Ν. Καρακάση την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν το  Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ "Βέλος".