Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:36:06 μμ

Εκπαίδευση

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (7-2-2019)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ (6-2-2019)

Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε την συγκινητική δωρεά από τον κ. Σάκη Κυρλιά, σε μια προσπάθεια που καταβάλλουμε να ανακαινίσουμε τον  χώρο του σχολείου μας, στον οποίο οι μαθητές μας περνούν το διάλλειμά τους, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στην  σχολική αυλή.  

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 υλοποιήθηκε Workshop, Εργαστήριο μη τυπικής μάθησης,  στη Βιβλιοθήκη του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Born in EU.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. - Κ.Δ.Β.Μ. υλοποίησε με επιτυχία το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με τίτλο «Βασικές Αρχές Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων - Αγροτικών Προϊόντων». Στη δράση συμμετείχαν ιδιωτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις μικρομεσαίας κλίμακας στον τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων. Οι ωφελούμενοι καταρτίστηκαν με δια ζώσης εκπαίδευση στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο.

Τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν  θερμά, το Γραφείο Κτηματογράφησης Κιλκίς, την εταιρία «ΟΡΙΟ» Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., καθώς και την εταιρία Ε. Παπάνης - Π. Χουρδάκης και Συνεργάτες Ε.Ε., για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά στο σχολείο 10 γραφείων, 25 καθισμάτων γραφείου, τριών περιστρεφόμενων καθισμάτων γραφείου και τριών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τα παρελκόμενά τους, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών  και διοικητικών καθηκόντων τους.  

Οι δεύτερες συναντήσεις των Inspirational Mentors με τις ομάδες τους πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό από τις πρώτες που έγιναν τον Δεκέμβριο!

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 εγκαινιάσαμε την πρώτη ανοιχτή βιβλιοθήκη του σχολείου μας με μία πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση, την οποία παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές! Είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τον νεαρό κιλκισιώτη συγγραφέα Μάριο Περτσινίδη, ο οποίος μας παρουσίασε το πρώτο του φανταστικό μυθιστόρημα  με τίτλο “Μακριά από τις σκιές”.

Του Χρήστου Π. Ίντου.

α. Εισαγωγικά για την Εκπαίδευση στην Παιονία                                                                                          

Η ελληνική εκπαίδευση στη Γουμένισσα και την επαρχία της έχει τις ρίζες της βαθειά στους περασμένους αιώνες. Δεν χάθηκαν στα χρόνια της μακραίωνης σκλαβιάς και από τα μέσα του 19ου αιώνα αναζωογονήθηκαν με τη δημιουργία αξιόλογων σχολικών υποδομών. Συμπαραστάτης και συνδρομητής της προσπάθειας ήταν η Εκκλησιαστική Αρχή των Ορθοδόξων, στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγονταν η οργάνωση και η λειτουργία των χριστιανικών σχολείων.

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 11:34

Μεγαλώνοντας ‘’ρηγόπουλα’’ και ‘’ρηγοπούλες’’

Συντάκτης:

Γράφει ο Σωτήρης Μαρκάδας, Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς.

Αυξάνονται!

Εμείς οι εκπαιδευτικοί συναντάμε όλο και περισσότερους/ες.