Quantcast
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 8:14:56 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 13:16

Ο ΕΕΣ Κιλκίς στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφτηκαν δυο μέλη του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού- Περιφερειακό Τμήμα  Κιλκίς την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 και παρουσίασαν με πρακτικό κι εύγλωττο τρόπο στα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος καθώς και τη μέθοδο καρδιακής αναζωογόνησης.

Φοιτήτριες του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Κιλκίς πήραν το 1ο και 3ο βραβείο στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Eco Digital Fashion και στην κατηγορία Ένδυμα, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας & Σχεδίου του Κιέβου (Kyiv National University of Technologies and Design).

Πραγματοποιήθηκε στη Λιέγη του Βελγίου, την Πέμπτη και Παρασκευή 6 και 7 Οκτωβρίου 2022, η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του έργου  με τίτλο CUT! Preventing alcohol abuse among pre-adolescents” («CUT! Προλαμβάνοντας την κατάχρηση αλκοόλ σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας») και ακρωνύμιο «CUT!» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ202 Στρατηγικές Συμπράξεις για τη Σχολική Εκπαίδευση.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (4-11-2017)

Την Τρίτη 01-11-22, τα τμήματα της γαλλικής γλώσσας του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς, συμμετείχαν σε δράση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της έκθεσης "De Charles de Gaulle à nos jours. 1963-2023. Le Lycée : un parcours" («Από τον Σαρλ Ντε Γκολ στο σήμερα. 1963-2023. Το Λυσέ, μια διαδρομή»).

Στα πλαίσια του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A 136 - 03.08.2021) Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις, και στο  άρθρο 95. Που αφορά την Ενδοσχολική επιμόρφωση, με απόφαση του Διευθυντή Αρβανιτίδη Λεωνίδα και του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε, στις 1 Νοεμβρίου 2022, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, επιμορφωτικό σεμινάριο, από τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Ν. Κιλκίς, οι Σαμαρείτες Ζελελίδου Φανή και Στάμπος Ευάγγελος, διάρκειας (3) ωρών με θέμα <Πρόληψη Ατυχημάτων από πνιγμό, από λιποθυμίες και έγινε πρακτική ΚΑΡΠΑΣ- επίδειξη λειτουργία Απινιδωτή για καρδιακά επεισόδια>.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 08:49

Η κουκουβάγια και η μπλε ποδιά του σχολείου

Συντάκτης:
Από την εξαιρετική σελίδα «Πεδινιώτες», και με την ευκαιρία τους εορτασμούς της εθνικής επετείου, διαβάζουμε: «1968. Το σήμα αυτό (φωτογραφία) στόλιζε την μπλε ποδιά με τον άσπρο χειροποίητο γιακά από τα χεράκια της γιαγιάς που φορούσαμε στο σχολείο. Δίπλα σε αυτό το σήμα υπήρχε ένα άλλο μικρότερο που ήτανε του κατηχητικού.

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας να προχωρήσουν σε αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών – και παρότι δεν υπάρχει πλέον το πρόσχημα της πανδημίας – είναι αποκαλυπτικά.

Από τη μία για τους στόχους της Κυβέρνησης, η οποία αντί να ασχοληθεί με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, τον κίνδυνο να μείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές των σχολικών κτιρίων, ασχολείται με το πώς θα εφαρμόσει τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και πώς θα βάλει χέρι στα σωματεία.

Από την άλλη για το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΝΔ (ΔΑΚΕ), του ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ/ΠΕΚ) και του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΙΚΤΥΟ/ΣΥΝΕΚ), οι οποίες στρώνουν το χαλί της κυρίας Κεραμέως και συμμετέχουν στις εκλογές – παρωδία, αγνοώντας επιδεικτικά έναν ολόκληρο κλάδο, που δεν θέλει να πάει σε ηλεκτρονικές εκλογές, αγνοώντας τα πάνω από 80 Εκπαιδευτικά Σωματεία που πήραν αποφάσεις αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη ΔΟΕ πήραν απόφαση για συμμετοχή αφού είχαν καταθέσει υποψηφιότητες, παρότι η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» εδώ και ένα μήνα είχε προτείνει να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ και να βρεθεί τρόπος για δια ζώσης εκλογές. Όμως τέτοια συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Στην ΟΛΜΕ, δε, για να μην ανατραπεί η απόφαση από τις ΕΛΜΕ έφτασαν να ισχυρίζονται ότι δεν μπόρεσαν να βρουν χώρο σε ολόκληρη Αττική για να γίνει η Ολομέλεια των Προέδρων.

Δυστυχώς, πίσω από αυτές τις αποφάσεις μιας μειοψηφίας σύρθηκαν και συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στο Κιλκίς. Και αν για τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το περίμεναν όλοι, θλίψη και ερωτηματικά προκαλεί η στάση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια αβάντα στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως δεν την είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Στέλνουν το μήνυμα της αποδοχής και εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη αφού πρώτα ψήφισαν τα μισά άρθρα στη Βουλή. Αλήθεια, θα καταργήσουν ως κυβέρνηση αυτά που υλοποιούν ως αντιπολίτευση; Φαίνεται πως η ανάγκη «να πιάσουν τα πόστα» ορισμένοι είναι μεγαλύτερη από τις ανάγκες του κλάδου και των συναδέλφων, ακόμα και αν υπάρχουν φωνές διαφωνίας και μέσα στην ίδια την παράταξή τους.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών τα τελευταία 3 χρόνια έχει δώσει μια σειρά σημαντικές μάχες, μέσα και έξω από το σχολείο, για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά του δικαιώματα, για να έχουν όλα τα παιδιά ένα σχολείο σύγχρονο που θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν καταφέρει με τον αγώνα τους να μην εφαρμοστούν οι ηλεκτρονικές εκλογές το 2020 (95% αποχή), να μην εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία (95% συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή, 100.000 απεργοί στις 11/10/2021, ενιαία κείμενα στην Πρωτοβάθμια φέτος), να μην περάσουν μια σειρά αντιδραστικές διατάξεις, όπως οι κάμερες στις τάξεις, η αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών κ.ά.

Οι εκπαιδευτικοί, για ακόμα μία φορά, μπορούν να βάλουν εμπόδια στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, και ας έχουν στο πλάι τους πρόθυμους συμπαραστάτες.

Στις 5 του Νοέμβρη ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις ηλεκτρονικές εκλογές και υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από τον κρατικό – κυβερνητικό έλεγχο.

Στις 9 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (2-11-2017)

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς μετά από συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με το γεγονός της αποποίησης ευθυνών των αρμοδίων. Υπήρξε κίνδυνος οι μαθητές μας και το σχολείο μας να αδυνατούσε να τιμήσει όπως πρέπει την εορτή της 28ης Οκτωβρίου από το ενδεχόμενο μη συμμετοχής στην παρέλαση λόγω χαλασμένου τελαμώνα και ελλείψει των σιριτιών από τη σημαία.