Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 2:07:35 πμ

Εκπαίδευση

Με μεγάλη μας χαρά, την Παρασκευή 17.02.2023  δεχτήκαμε τη δωρεά των οκτώ (8) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από την ALPHA BANK, μια ευγενική χειρονομία που αποδεικνύει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση των μαθητών/τριών μας και για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

Με μεγάλη χαρά καλοδεχτήκαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2 του 1ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας στο Μεταλλικό του Ν. Κιλκίς.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι δασκάλες τους, Ευστρατία Μακρή και Ευγενία Ρίζου και η επίσκεψη έγινε με στόχο τη γνωριμία των μαθητριών και των μαθητών με το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Τεράστια διάκριση για την ακαδημία Ρομποτικής MICROstudies Robotics που συμμετείχε με τρείς ομάδες (Robotdreamers, RGB X DotBots, Botmakers) στον ημιτελικό διαγωνισμό ρομποτικής της FLL την Κυριακή 12 Μαρτίου στην Θεσσαλονική. Από τις 52 ομάδες που συμμετείχαν στον προκριματικό της Κεντρικής Μακεδονίας προκρίθηκαν 16 ομάδες.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την επωνυμία «Διαστημικοί Πολίτες»,  έλαβε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό W.R.O. HELLAS που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία  ομάδων από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Η ομάδα του Σχολείου μας, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό W.R.O. διαγωνίστηκε στην ανοικτή κατηγορία «Έξυπνες πόλεις – Smart Cities».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών ΜΜΕ του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε. προσέφερε 200 τίτλους βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας καθώς και 300 αντίτυπα του ενθέτου του Βήματος του Κιλκίς, το οποίο κυκλοφόρησε Πανελλαδικά στις 22 Ιανουαρίου 2023.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 12:49

Το ΚΔΑΠ Kinesis γνωρίζει τις φυλές του κόσμου

Συντάκτης:

Η εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας. Τι είναι η ενδοσχολική βία; Ποιες μορφές έχει; Συναντάμε παρόμοια παραδείγματα στην καθημερινότητά μας; Ήταν πολλά από τα ερωτήματα που απαντήσαμε στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού. Στη συνέχεια παίρνοντας δύο μήλα παρατηρήσαμε ότι είναι ίδια. Αρχίσαμε να μιλάμε στο ένα άσχημα και κακόβουλα, ενώ στο άλλο όμορφα και καλοπροαίρετα.

Ακόμη μια πανελλαδική διάκριση απέσπασε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους "Μνήμες Μικράς Ασίας Πόντου 1922 -2022" με την ταινία "Νίκος Καπετανίδης - Ο Ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου".

Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους και απέσπασαν το Δεύτερο Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, συνεχίζοντας την εξαιρετική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, μετά και το Πανευρωπαϊκή πρωτιά με τα καταπληκτικά παιδιά της Microgreens Magicgreens.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Νέστωρ Βαλκάνης, ο Σύλλογος Καθηγητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Γουμένισσας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Γουμένισσας για τα υλικά που μας απέστειλαν προκειμένου να λειτουργήσει η αίθουσα πρώτων βοηθειών στο σχολείο μας.

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης υλοποιούν δράση στον σχολικό χώρο την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαρτίου με αντικείμενο την γνωριμία των παιδιών με τις έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς συμμετείχε στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βερόνα της Ιταλίας, που διεξήχθη από την 1η έως τις 5 Μαρτίου 2023. Το Συνέδριο είχε θέμα: «Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η Συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη Διαμόρφωσή τους» και  συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Εστία Ιταλίας και την Association Européenne des Enseignants (AEDE).