Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, 4:51:37 μμ

Εκπαίδευση

Το 2ο Βραβείο κατάφεραν να πάρουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Κιλκίς στον Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Θέλουμε Πειράματα 2022».

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 έως και την Πέμπτη  21 Ιουλίου 2022.

Κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022  το 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Κιλκίς συμμετείχε για τέταρτη φορά στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ» (ΜΝΑΕ) του ΝΟΗΣΙΣ «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας».

Ο Σταύρος Κατσαρώνας με την Ελένη Σιδηροπούλου καθοδηγώντας σ΄ ένα Όμιλο δυο ομάδες παιδιών από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο ανέβασαν το ακριτικό Κιλκίς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η αλήθεια ξεχωρίζει διαχρονικά για δύο βασικά γνωρίσματα: το πρώτο της γνώρισμα προερχόμενο (από το α το στερητικό + λήθη) σημαίνει ότι αλήθεια είναι αυτό που δεν ξεχνιέται. Αυτό που δεν γερνά. Το δεύτερο γνώρισμα  της αλήθειας προερχόμενο (από τη λέξη  «αλάθεια»,  δωρικό της τύπο της ιωνικής αλήθειας) αληθές είναι αυτό που δεν έχει λάθος. Γι' αυτό και κάνουμε επαλήθευση στα μαθηματικά, όταν θέλουμε να δούμε αν το αποτέλεσμα των πράξεών μας είναι σωστό.

Στους μαθητές της εικονικής επιχείρησης «Microgreens – Magicgreens» και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους του 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό για την Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η επιτυχία της ομάδας μας στο Φεστιβάλ Νεανικής Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Gen-E 2022 της  JA Europe που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας αποτελεί μεγάλη διάκριση :

Το  Επιμελητήριο Κιλκίς συγχαίρει ιδιαίτερα όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, καθώς και τους γονείς αυτών, για την κατάκτηση του Πρώτου Πανευρωπαϊκού Βραβείου στο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας GEN-E, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ευχαριστούμε την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Τεχνικές Υπηρεσίες (υδραυλικοί συγκεκριμένα) του δήμου Κιλκίς, την ΔΕΥΑΚ και την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Κιλκίς, για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή τους στην επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν στο σχολικό κτίριο, μετά και την σφοδρή νεροποντή της προηγούμενης εβδομάδας.

Εκφράζω τον θαυμασμό μου και  συγχαίρω στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την κατάκτηση  του πρώτου Πανευρωπαϊκού βραβείου στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Microgreens- Magicgreens» , στον οποίο συμμετείχαν 40  μαθητικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ευρώπη.