Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 5:59:06 μμ

Εκπαίδευση

Μια όμορφη δράση ανέπτυξαν οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς και του Ομίλου Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του σχολείου.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 11:00-13:00 σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση- γιορτή εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, για να γίνετε κοινωνοί μιας πρωτότυπης συμπεριληπτικής ιδέας.

Τη δημιουργία δεύτερου προγράμματος σπουδών στο πανεπιστημιακό τμήμα του Κιλκίς και τη συνολική αναβάθμισή του στα πλαίσια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης από το Κιλκίς.

Χάρη στο θετικό περιβάλλον που δημιουργεί η αιώρα στο "κουκούλι" της, το παιδί νιώθει ασφάλεια και αυτονομία, ελεύθερο να κινηθεί και να απολαύσει κοινές δραστηριότητες. 

Η Διευθύντρια, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες:

Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Κιλκίς και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο, κύριο Χρήστο Χατζημλάδη, για την ευγενική χορηγία εβδομήντα πέντε (75) μεταλλίων για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Α΄ Φάσης των ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. του Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Η Διευθύντρια

Την Τετάρτη 3/4/2024 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης των Επιστημών NOESIS στη Θεσσαλονίκη, το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης πιστό στις αρχές του, που συνδέονται με την εκπαιδευτική και την τεχνολογική καινοτομία, συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών που παρουσίασαν τις εργασίες τους:

 Στις 27 Μαρτίου 2024, ημέρα Τετάρτη, πενταμελής ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχε στους 7ους μαθητικούς αγώνες γλώσσας Γυμνασίων Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «ο  Φιλόλογος».

Με δημιουργικό διήμερο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου το ΚΔΑΠ του Δήμου Παιονίας.

Την Παρασκευή 29/3 η Ε’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Γρεβενών (Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία, πρώην Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – ΚΠΕ). Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν φέτος και είχε θέμα τον Οικοτουρισμό.