Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:31:16 πμ
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 17:58

Πειραματικά σχολεία το 4ο Γυμνάσιο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Πρωτοβουλία για την ίδρυση των δύο πρώτων πειραματικών σχολείων στο Κιλκίς ανέλαβε να διεκπεραιώσει και να φέρει σε αίσιο πέρας ο Υφυπουργός παιδείας και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Στο πλαίσιο αυτό από τον συνάδελφό του Υφυπουργό Παιδείας , στον οποίο και ανήκει η αρμοδιότητα, Αλ. Δερμεντζόπουλος απέστειλε προς τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  έγγραφο με το οποίο ζητεί να γνωμοδοτήσουν για την ίδρυση  Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου για το 4ο Γυμνάσιο Κιλκίς.


Τα εν λόγω σχολεία θα κατασκευαστούν σε χώρο που έχει εξασφαλιστεί (δίπλα στον ΟΑΕΔ έπειτα από παραχώρησή του) και απομένει πλέον μετά τη θετική γνωμοδότηση των σχολικών διευθύνσεων και η αντίστοιχη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς που επρόκειτο να συζητηθεί το βράδυ της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου.
Μετά τις διαδικασίες αυτές ο Υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς καταθέτει εντός των ημερών τον πλήρη φάκελο στην Επιτροπή γνωμοδοτήσεων ίδρυσης πρότυπων πειραματικών σχολείων που λειτουργεί στο πλαίσιο  του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εκδοθεί η τελική απόφαση ίδρυσης και υλοποίησης στη συνέχεια της απόφασης.
Είναι μια εξέλιξη άκρως θετική για την εκπαιδευτική λειτουργία στο ν. Κιλκίς αρκεί βεβαίως η υλοποίησή της να γίνει με ταχείς ρυθμούς.