Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:15:39 μμ
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 22:40

Πέντε σχολεία του ν. Κιλκίς στηρίζονται από το Ιδρυμα Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει δεκαεπτά καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από ηπειρωτικές παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, για το τρέχον σχολικό έτος 2014-15. Από τα 17 σχολεία τα πέντε (5) είναι σχολεία του ν. Κιλκίς(!), γεγονός που αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νομού μας από δασκάλους και παιδιά.


Από τα δημοτικά σχολεία του νομού επιλέχθηκαν το 8ο του Κιλκίς, το 2ο της Αξιούπολης και του Μικροκάμπου και από τα νηπιαγωγεία το 8ο και το 5ο του Κιλκίς.
Στη δεύτερη χρονιά του προγράμματος υποβλήθηκαν συνολικά 171 προτάσεις από όλη τη χώρα. Η φετινή επιλογή συμπληρώνει και ενισχύει τις δεκαεπτά περσινές σχολικές δραστηριότητες των νησιωτικών περιοχών. Συνολικά έχουν επιλεγεί 13 δημοτικά και 4 νηπιαγωγεία".
Οι νέες δραστηριότητες θα δώσουν την ευκαιρία σε 680 μαθητές να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους και να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ανακαλύψουν πτυχές του τοπικού παρελθόντος και θα αξιοποιήσουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής τους, θα συνδέσουν τις νέες τεχνολογίες με τις τέχνες και θα παρατηρήσουν το φυσικό περιβάλλον αναστοχαζόμενοι για τη διάσωση και διατήρησή του. Στην επιλογή της φετινής χρονιάς δόθηκε έμφαση σε προγράμματα που αξιοποιούν και εμπλέκουν όσο το δυνατό περισσότερα γνωστικά πεδία σε συνδυασμό με βιωματικές δράσεις, ώστε να ενισχυθεί η ενεργοποίηση των μαθητών και η διερευνητική μάθηση.
Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι:
8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Φ(e)τολόγιο-Το ηλεκτρονικό φυτολόγιο της χλωρίδας του νομού Κιλκίς.        
8ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς: Οι μικροί σπηλαιολόγοι του 8ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς παραδίδουν εξ’ αποστάσεως μαθήματα σπηλαιολογίας.        
5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς: Όταν οι κούκλες ζωντανεύουν, μεγάλους και μικρούς μαγεύουν…(κουκλοθέατρο).        
Δημοτικό Σχολείο Μικρόκαμπου Κιλκίς: Όλα μαζί τα δάχτυλα του χεριού δίνουν το χάδι κι ας μην είναι κανένα ίδιο με το άλλο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.        
2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης: «Απ’ Αξιού ευρύ ρέοντος»-Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.