Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:30:47 πμ
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 13:49

Περί τύπου και MME ο διάλογός μας με παιδιά του 1ου Λυκείου

1o-lykeio-eidhseis
Πως επιλέγετε τα θέματά σας, ποιες οι πηγές σας, υπάρχει και πως εκφράζεται η εξάρτηση του τύπου, ποια τα προσόντα για να είναι κάποιος δημοσιογράφος, ελέγχεστε από τους αναγνώστες;… είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία κληθήκαμε να δώσουμε τα «φώτα» μας   το πρωί της Τετάρτης, όταν τέσσερα παιδιά, μαθήτριες της β’ τάξης του 1ου Λυκείου Κιλκίςμας επισκέφθηκαν στα γραφεία μας.
Ήταν οι μαθήτριες Μαρία Κατή, Άννα Καρολίδου, Έλενα Γιαννακούλα και Φωτεινή Θεοδωρίδου,  που μετέχουν στη 16μελή ομάδα ερευνητικής εργασίας της τάξης τους με θέμα την εξέλιξη του τύπου σε τοπικό κυρίως επίπεδο με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Θουκυδίδη Αμάραντο και Αποστολία Πάνου, η οποία συνόδευσε τα παιδιά και συμμετείχε στο διάλογο μας.
Καιρό είχαμε, ο Κώστας Τερζενίδης κι εγώ να μιλήσουμε για τη δουλειά μας. Και μάλιστα με μεγάλα σχετικά παιδιά, που και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε πως καταλαβαίνουν και πάντως βρίσκονται έτη φωτός μπροστά από εμάς όταν βρισκόμασταν στην ηλικία τους. Φορές μάλιστα η κουβέντα μας είχε σχεδόν ψυχαναλυτικό χαρακτήρα.
Τα παιδιά κυριολεκτικά μας ανέκριναν περισσότερο από μια ώρα κι ελπίζουμε να έφυγαν έχοντας περισσότερη γνώση για το θέμα που πραγματεύονται. Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, προσπαθήσαμε κυρίως να διευρύνουμε τον κύκλο των ερωτημάτων μας, παρά να κλείσουμε τον αντίστοιχο  των απαντήσεων. Θα γίνουν καλύτεροι πολίτες αν ακονίσουν από τώρα την ικανότητα και τη βούλησή τους να ρωτούν και να ζητούν απαντήσεις παρά να «τσιμεντάρουν» από τώρα τις απαντήσεις τους.

Θ. Π.