Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:20:09 πμ
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 23:38

Περιβαλλοντική ομάδα 2ου Γυμνασίου Διάβαση Πολιτισμού: Σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών

Τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς  στα πλαίσια του προγράμματος «Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη», συνοδευόμενη από την υπεύθυνη καθηγήτρια Σιδηροπούλου Ελένη,  πραγματοποίησε δράση με θέμα «Διάβαση Πολιτισμού: Σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών».


Η δράση  έλαβε χώρα στη διάβαση απέναντι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς και στόχο είχε να παρατηρήσουν  τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας κατά πόσο οι οδηγοί της πόλης σέβονται το κατοχυρωμένο από τον  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  δικαίωμα των πεζών να προηγούνται στις διαβάσεις. Όσοι οδηγοί παραχωρούσαν προτεραιότητα στους πεζούς μαθητές, επιβραβεύονταν με ένα γλαστράκι με πανσέδες με το μήνυμα «Δείχνω Πολιτισμό: Σέβομαι τον Πεζό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δράση η περιβαλλοντική ομάδα συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς «βηματίΖΩ»  που αφενός συμμετείχε ενεργά στη δράση αλλά και έφερε στα μέλη της ομάδας ένα αναπηρικό καρότσι ώστε να ελέγξουν εάν η θέα του καροτσιού ευαισθητοποιούσε περισσότερο τους οδηγούς. Τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν και χειροποίητα μπρελόκ που δίνονταν μαζί με το γλαστράκι στους οδηγούς που παραχωρούσαν προτεραιότητα στους πεζούς.  
Τέλος, τοποθετήθηκαν εικονικές κλήσεις της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εντοπίσθηκαν στη διαδρομή προς το σημείο της δράσης.