Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:54:07 πμ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 16:37

Πιερρακάκης: Δημιουργία δεύτερου προγράμματος πανεπιστημιακών σπουδών στο Κιλκίς

Τη δημιουργία δεύτερου προγράμματος σπουδών στο πανεπιστημιακό τμήμα του Κιλκίς και τη συνολική αναβάθμισή του στα πλαίσια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης από το Κιλκίς.

 

Ο κ. Πιερρακάκης βρέθηκε στο Κιλκίς μετά από πρόσκληση του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Γεωργαντά, όπως είχαμε αποκαλύψει από την περασμένη Παρασκευή το eidisis.gr, συνοδευόμενος από τον Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Σταμάτη Αγγελόπουλο και στο πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος. Ξεναγήθηκε τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με έδρα το Κιλκίς, από τον πρόεδρό του Απόστολο Κορλό και συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές για τα θέματα που απασχολούν το Τμήμα αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που αυτό έχει.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ενθουσιασμένος για τη δουλειά που γίνεται στο Τμήμα, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, υποσχόμενος την απόλυτη στήριξη από το Υπουργείο.

Ο πρύτανης ανακοίνωσε την απόφαση του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία δεύτερου προγράμματος σπουδών, που θα συμπληρώνει και θα ενισχύει και το Τμήμα Ένδυσης, το πρόγραμμα «Γραφιστικής, Ψηφιακής και Οπτικής Επικοινωνίας».

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο διάλογος που ανέπτυξε ο κ. Πιερρακάκης παρουσία όλων για τη δημιουργία ενός πανεπιστημιακού camp, σε συνεργασία και σε σύνδεση με τη βιομηχανική παραγωγή, στα πρότυπα των πανεπιστημιακών camp της Αυστρίας. Σχεδιάζονται να γίνουν πέντε τέτοια camp στην Ελλάδα. Εάν το ένα από αυτά δημιουργηθεί στο Κιλκίς, τότε το πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης θα απογειωθεί, συνδέοντάς το με την επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση.

Παράλληλα, ο πρύτανης σημείωσε πως θα υπάρξει συχνότερη σύνδεση του ιδρύματος με την πόλη του Κιλκίς μέσω του ΚΤΕΛ. Και αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έθεσαν οι φοιτητές στον Υπουργό.

Τέλος, επισημάνθηκε και η ανάγκη δημιουργίας φοιτητικών εστιών στο Κιλκίς, ιδιαίτερα τώρα με τη δημιουργία του δεύτερου τμήματος σπουδών και της αύξησης του αριθμού των φοιτητών στην πόλη. 

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του Υπουργού και του Πρύτανη εξέφρασε ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας πως ανοίγουν νέοι ορίζοντες για το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Κιλκίς.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Πρυτανική Αρχή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας για την ικανοποίηση ενός πάγιου αλλά κυρίως δίκαιου αιτήματος της κοινωνίας του Κιλκίς, και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Πιερρακάκη που υποστηρίζει την ενίσχυση του Τμήματος, πράττοντας ό,τι είναι αναγκαίο προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε ήδη η χρηματοδότηση με ποσό ύψους 500.000 ευρώ με σκοπό την ανακαίνιση -συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

 

Η συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού

Υπενθυμίζουμε πως συνάντηση εργασίας στην οποία αποφασίστηκε η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ενίσχυσης του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με έδρα το Κιλκίς είχαν την περασμένη Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού  ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Σταμάτης Αγγελόπουλος.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η χρηματοδότηση του έργου της ανακαίνισης των όψεων των κτηρίων Ι και ΙΙ της Πανεπιστημιούπολης Κιλκίς του Δι.Πα.Ε. μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ειδικότερα μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 3.8 «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης» θα διενεργηθούν οικοδομικές εργασίες, που αποσκοπούν στην επίλυση προβλημάτων φθορών από υγρασία των εξωτερικών επιχρισμάτων και των εξωτερικών χρωματισμών στα κτίρια Ι και ΙΙ, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στα 400.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Οι εν λόγω εργασίες συνίστανται σε εργασίες καθαίρεσης φθαρμένων παλαιών επιχρισμάτων, στην κατασκευή νέων επιχρισμάτων, στον επαναχρωματισμό των όψεων, σε τοπικές παρεμβάσεις για την επιδιόρθωση υγρομονώσεων στα δώματα και στην κατασκευή νέων ανοιγομένων τμημάτων των υαλοπετασμάτων του κτιρίου ΙΙ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητηθήκαν και τα ζητήματα ανάπτυξης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι προοπτικές εξέλιξης του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδος, με άξονες απολύτως συμβατoύς με τον διεθνή του χαρακτήρα και προσανατολισμό. Η διεθνοποίηση του Δημοσίου Πανεπιστημίου είναι κυρίαρχος πυλώνας της στρατηγικής του Υπουργείου Παιδείας, ενώ το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πολυμέσα