Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:17:40 πμ
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 22:35

Πρόσκληση για εγγραφή στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς

Ενόψει των εγγραφών μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά (15 – 30 Ιουνίου και 1-10 Σεπτεμβρίου) καλούμε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και δεν δύνανται να παρακολουθήσουν  τα μαθήματα σε ημερήσια σχολεία, να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο του Κιλκίς.
Σας ενημερώνουμε ότι:


- Το απολυτήριο είναι απολύτως ισότιμο με το απολυτήριο των πρωινών σχολείων.
-Το ωράριο είναι από τις 18:00 έως τις 21:25.
-Τα έτη που απαιτούνται είναι επίσης 3 όπως και στα ημερήσια.
-Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι μόνο αυτά της κύριας ομάδας και όχι τα δευτερεύοντα.
- Όσοι δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού μπορούν να εξεταστούν εντός μίας ημέρας σε Δημοτικό σχολείο που ορίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπεμβρίου, του Οκτωβρίου και κάποιων άλλων μηνών και μετέπειτα να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο.
- Το δικαίωμα της εγγραφής στα εσπερινά σχολεία το έχουν, πλέον, όλοι οι ενήλικοι καθώς και οι εργαζόμενοι ανήλικοι από 14 ετών και πάνω.
- Στα πλαίσια των σχολικών επισκέψεων και εκδρομών οι μαθητές μας γνωρίζουν τα μέρη πολιτισμού και ψυχαγωγίας της πόλης του Κιλκίς και όχι μόνο. Μερικές από τις επισκέψεις μας τα τελευταία χρόνια:    

Απογραφικά στοιχεία
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 (αργούν τα σχετικά αποτελέσματα της απογραφής του 2011) 8.000 κάτοικοι του Νομού Κιλκίς δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου και άλλοι 500 δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού, τη στιγμή που το απολυτήριο Γυμνασίου είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε εργασία αλλά και συμμετοχή σε σεμινάρια ή επαγγελματικές σχολές. Όπως μας ενημέρωσαν σύμβουλοι του Γραφείου Εργασίας του ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις ζητούν ακόμη και για θέση ανειδίκευτου εργάτη σαν προϋπόθεση την ύπαρξη απολυτηρίου Γυμνασίου αν όχι και Λυκείου.

Κατσάρας Γεώργιος
Διευθυντής Εσπερινού Γυμνασίου

Έκθεση εικόνων