Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 4:19:35 μμ
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 10:35

Προσομοίωση κατάσβεσης πυρκαγιάς με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και του 1ο Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Φωτιά στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς με ένα τραυματία ο οποίος λιποθύμησε αφού εισέπνευσε αέρια και καπνό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε από την Πυροσβεστική στο Νοσοκομείο.

Θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό συμβάν που όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα από την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς η οποία εκλήθη σε βοήθεια. Πρόκειται για το σενάριο σημαντικής άσκησης που συνδιοργάνωσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς και το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς την Τετάρτη 24/ 4/2024. Την άσκηση συντόνισαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κιλκίς κ. Χρήστος Γκαντίδης και ο υποδιοικητής της κ. Ιωάννης Πολιτίδης με πλήθος πυροσβεστών.

Η παρούσα προσομοίωση κατάσβεσης πυρκαγιάς, απεγκλωβισμού και μεταφοράς τραυματία στο σχολείο μας από την τοπική Πυροσβεστική υπηρεσία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρις στην έγκαιρη επέμβασής της. Η αγαστή συνεργασία μαθητών,-τριών, εκπαιδευτικών και των πυροσβεστών που συμμετείχαν μας έκανε να νιώθουμε πιο ασφαλείς!

Την προσομοίωση παρακολούθησαν ως φιλοξενούμενοι και οι μικροί μαθητές,- τριες του 10ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς. Μετά το πέρας της οι μαθητές μικροί και μεγάλοι επιβιβάστηκαν στα οχήματα και ξεναγήθηκαν στα μυστικά του λειτουργήματος του Πυροσβέστη από τους άνδρες και τις γυναίκες του κλιμακίου.