Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:26:27 πμ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 10:54

Σε αγώνες επιχειρηματολογίας ο όμιλος Ρητορικής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς

Στους αγώνες Επιχειρηματολογίας που διοργανώθηκαν από τις ΔΔΕ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς με τη συμμετοχή  Γενικών  Λυκείων των Διευθύνσεων συμμετείχε ο όμιλος Ρητορικής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς με την υπεύθυνη καθηγήτρια φιλόλογο κυρία Παρθένα Κυριακίδου. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο φάσεις, στις 3 και 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών αρχικά σε επίπεδο Νομού Κιλκίς και ακολούθως μεταξύ των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς.

Κατά την πρώτη φάση το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς προκρίθηκε πρώτο μεταξύ των σχολείων του νομού Κιλκίς κατά την προημιτελική φάση που διοργανώθηκε στον χώρο του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς με τη συμμετοχή της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, κυρίας Λαμπρινής Φρόση, του συμβούλου Φιλολόγων ν. Κιλκίς, κυρίου Κοσμά Τουλούμη καθώς και  κριτών από τα λύκεια Γουμένισσας, Αξιούπολης και Κιλκίς. Στην τελική φάση των αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ημαθίας, το 2ο Πειραματικό Λύκειο κατέλαβε την 7η θέση μετά από δύο 16λεπτούς αγώνες επιχειρηματολογίας. Η ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει μια νίκη, ενώ στον δεύτερο γύρο έχασε στις λεπτομέρειες γεγονός που της στέρησε την πρόκριση στην τελική φάση των αγώνων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο διευθυντής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Α. Κόπτσης, οι διευθυντές ΔΔΕ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, σύμβουλοι εκπαίδευσης, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων.

Στις δύο φάσεις των αγώνων συμμετείχαν οι  μαθήτριες: Γαβριηλίδου Μαρία,  Μαρία Κυριακίδου, Καλύβα Νεκταρία Καλλιρόη, Μαρινίδου Γεωργιάννα, Μιζούρη Μαρία, Ραφαηλίδου Σοφία, Σεφερίδου Νικολέτα και Ευθαλία Βαρβάρα Χουρχούλη. Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Άννα Μπαδήλα, Παρθένα Κυριακίδου, Ισαάκ Παπαδόπουλος και Κωστής Μυρωνίδης. Τις μαθήτριες ενθάρρυναν και συνεχάρηκαν για τη συμμετοχή και την αξιόλογη εμφάνισή τους η διευθύντρια της ΔΔΕ Κιλκίς, κυρία Λαμπρινή Φρόση, ο σύμβουλος φιλολόγων ν. Κιλκίς, κύριος Κοσμάς Τουλούμης καθώς και η διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς, κυρία Αικατερίνη Ρώ