Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:57:29 μμ
Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 19:52

Ταξίδι στην «Τέχνη» και στις “Ειδήσεις”

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Δροσάτου, βρέθηκε στο Κιλκίς με σκοπό να παρακολουθήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αζδάρ» που παρουσίασε η ομάδα κρουστών «Αΐντος» του Δήμου Κιλκίς. Η μουσική στην προσπάθεια διαφύλαξης του περιβάλλοντος μας ταξίδεψε σε διάφορες χώρες και μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε παραδοσιακούς σκοπούς από αυτές τις μακρινές για εμάς χώρες.


Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Πινακοθήκη της «Τέχνης» στο Μεταλλικό. Εκεί μας υποδέχτηκε η κα Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου, η οποία θα ήταν και η ξεναγός μας σ’ αυτήν την επίσκεψη. Μας καλωσόρισε και μας ρώτησε αν γνωρίζουμε τι είναι η πινακοθήκη. Με τη βοήθειά της μάθαμε ότι πινακοθήκη σημαίνει: ένας χώρος με πλούσια συλλογή πινάκων ζωγραφικής ή ειδών τέχνης στον οποίο και εκτίθενται. Πριν ξεκινήσει η ξενάγηση μας είπε λίγα λόγια για την «Τέχνη» και τις δράσεις της. Κατά την ξενάγηση η κα Κική μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τους πίνακες και τα έργα που εκτίθενται καθώς και για τους δημιουργούς τους. Μας έκαναν εντύπωση: το ξύλινο γλυπτό με τη μορφή ανθρώπινου προσώπου, τα χρυσά στεφάνια της Βεργίνας, το δεντρόσπιτο με τον κόκκινο σταυρό, το σκοινί που έμοιαζε αληθινό και τα βότσαλα. Στο τέλος σταματήσαμε μπροστά από έναν πίνακα με ορθογραφικά λάθη. Το ταξίδι μας στην πινακοθήκη ολοκληρώθηκε – έφτασε στον προορισμό του ( εμπνευσμένο από τους πίνακες με τα τρένα ). Την πάντα φιλόξενη κα Κική αποχαιρετήσαμε με πολλές ευχές.

Ένα νέο δρομολόγιο μας περίμενε για να μας ξεναγήσει…
…στον κόσμο των εφημερίδων και της τυπογραφίας. Προορισμός μας τα γραφεία και το τυπογραφείο του κου Κώστα Τερζενίδη, συγχωριανού μας.
Το καλωσόρισμα που μας επιφύλαξε ο κ. Κώστας και η συνεργάτιδά του κα Nτίνα Γεράκη περιελάμβανε και κέρασμα. Ύστερα μας έδειξε πώς γίνεται η προετοιμασία της εφημερίδας στον υπολογιστή. Το επόμενο βήμα: η εκτύπωση της εφημερίδας από τον υπολογιστή στον εκτυπωτή λέιζερ.
Ακολουθήσαμε τον κ. Κώστα στο χώρο του τυπογραφείου, όπου μας περίμενε ο κ. Γιώργος Σεράκης. Μας παρουσίασαν όλα τα βήματα για την εκτύπωση της εφημερίδας· αλλά το καλύτερο μας το άφησαν για το τέλος. Σε μια γωνιά του τυπογραφείου υπήρχε μια παλιά τυπογραφική μηχανή. Μας έδειξε τα «στοιχεία» και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια λέξη. Είναι κάτι που θα βλέπαμε μόνο σε μουσείο και δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Τον κ. Κώστα και τους συνεργάτες του αποχαιρετήσαμε με ευχές και ετοιμαστήκαμε για το ταξίδι της επιστροφής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά που μας έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτά τα συναρπαστικά ταξίδια.

Έκθεση εικόνων