Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 10:32:10 μμ
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 19:43

Τέλος στο μαρτύριο των μαθητών του Κιλκίς. Το ΚΤΕΛ κατέθεσε προσφορά για όλα τα «ορφανά» δρομολόγια

Όπως αναμενόταν το ΚΤΕΛ Κιλκίς έδωσε τελικά τη λύση και πλέον δεν υφίστανται «ορφανά» μαθητικά δρομολόγια. Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, το ΚΤΕΛ Kιλκίς κατέθεσε προσφορά και για τα 19 «ορφανά» δρομολόγια και επομένως σε δυο τρεις μέρες, αφού αναμένεται η τάχιστη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, θα ληφθεί η απόφαση για την έγκριση των πρακτικών και την ανάθεση του μεταφορικού έργου στην Κοινοπραξία.


Η λήξη της προθεσμίας κατάθεσης προσφορών ήταν για το βράδυ της Δευτέρας οπόταν και θα μπορούσε να αποσφραγιστούν οι προσφορές. Ωστόσο, οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ σε επικοινωνία τους με ιθύνοντες του ΚΤΕΛ, επιβεβαίωσαν την αίσια έκβαση του προβλήματος, που ταλαιπώρησε επί 40 ημέρες γονείς και μαθητές. Όντως το ΚΤΕΛ κατέθεσε προσφορά για 19 μαθητικά δρομολόγια, όπερ σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακάλυπτο δρομολόγιο και μάλιστα η ισχύς της σύμβασης του εν λόγω μεταφορικού έργου θα είναι τετραετής.
Αξίζει να εξάρουμε στο σημείο αυτό την υπευθυνότητα και την υψηλή συναίσθηση της κοινωνικής του ευθύνης την οποία επέδειξε το ΚΤΕΛ Κιλκίς, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, ο οποίος εξάντλησε κάθε δυνατότητα πειθούς, ώστε να βρεθεί ανάδοχος του μεταφορικού έργου για την εξομάλυνση λειτουργίας των σχολείων του νομού.
Ωστόσο, πρέπει να λεχθεί ότι η συχνή εμφάνιση δυσχερειών στα μαθητικά δρομολόγια (στο Κιλκίς αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας) επιβάλλει στην κυβέρνηση να διερευνήσει το θέμα και να καταστήσει λειτουργικότερους και εγγύτερους στην οικονομική πραγματικότητα τους όρους δημοπράτησης των μαθητικών δρομολογίων. Και στην αναγκαιότητα αυτή δύνανται και υποχρεούνται να εισφέρουν την εμπειρία τους οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του τόπου.