Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 12:37:38 μμ
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 16:09

Την καθολική επέκταση των ‘’Σχολικών Γευμάτων’’ σε όλα τα Σχολεία προωθεί ο Δήμος Κιλκίς

Την καθολική εφαρμογή του προγράμματος ‘’Σχολικά Γεύματα’’ σε όλες τις σχολικές μονάδες προωθεί ο Δήμος Κιλκίς προκειμένου όλοι αδιακρίτως οι μαθητές να απολαύσουν τα διατροφικά οφέλη του νέου σχολικού θεσμού.

 

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση την επέκταση των ‘’Σχολικών Γευμάτων’’ σε οκτώ Δημοτικά Σχολεία της πόλης, με εκτιμώμενο εξυπηρετούμενο πληθυσμό 1.512 μαθητές.

Η απόφαση στηρίχθηκε σε ομόθυμη εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς και θα διαβιβασθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, για τις δέουσες από πλευράς της ενέργειες, στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και εποπτεία του προγράμματος.

Ο θεσμός των ‘’Σχολικών Γευμάτων’’, διαδεδομένος στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, προάγει την ορθή διατροφική κουλτούρα στα παιδιά και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, με εστίαση στη μεσογειακή δίαιτα, ενώ συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση της μαθητικής κοινότητας και στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών γύρω από το κοινό σχολικό τραπέζι.

Το πρόγραμμα, με την υποστηρικτική συνδρομή και του Δήμου Κιλκίς, υλοποιείται με επιτυχία από το 2021 σε δεκαεννέα Δημοτικά Σχολεία (δεκαεφτά της Περιφέρειας και δύο της πόλης) καλύπτοντας ημερησίως γεύματα χιλίων περίπου μαθητών.