Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:27:47 πμ
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 21:32

Το 2ο Δημοτικό προβάλλει το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, το μουσείο που φιλοξενεί το Κούρο της Ευρωπού, τα αγάλματα του Παλατιανού και πλήθος άλλων σημαντικών εκθεμάτων,  που καταδεικνύουν την ιστορική πορεία του νομού μας σε βάθος χρόνου, αποφάσισαν όχι μόνο να μελετήσουν από κοντά αλλά και να προβάλλουν με ένα εκπαιδευτικό site οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.
 Το Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι «το δικό τους Μουσείο», το μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους, που το επισκέπτονται συχνά, όχι μόνο για να πάρουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει, αλλά και για να ακούσουν τις ιστορίες που κάθε άγαλμα, κάθε έκθεμα, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, ψιθυρίζει στα αυτιά τους.


 Αυτόν τον μικρό, αλλά πανέμορφο χώρο αποφάσισαν να τον μελετήσουν και τον γνωρίσουν καλά. Πολύτιμοι βοηθοί στην προσπάθειά τους αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, η προϊσταμένη της Ε.Φ.Α. κα. Ελένη Κοτζαμποπούλου, καθώς και οι αρχαιολόγοι, κα. Μαρία Φαρμάκη, κ. Αναστάσιος Κεραμάρης και ο κ. Στ. Χατζητουλούσης.
Μικρές ομάδες παιδιών φωτογράφισαν τα πολύτιμα εκθέματα του Μουσείου για τα οποία είχαν πάρει έγγραφη άδεια φωτογράφησης και συμπληρώσαν τα έντυπα με τις απαραίτητες πληροφορίες για το καθένα ξεχωριστά.
Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι του Ν. Κιλκίς, ποια τα σπουδαιότερα εκθέματα, που διενεργούνται ανασκαφές  φέτος, πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του αρχαιολόγου και άλλες πολλές απορίες και ερωτήματα που προέκυψαν στην πορεία και έπρεπε να απαντηθούν. Ζήτησαν λοιπόν από την αρχαιολογική υπηρεσία να τους παραχωρήσει  μια συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 12:00 μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
 Ο κ. Παύλος Τονικίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, καλωσόρισε τους μαθητές  της Στ2 τάξης και το δάσκαλό τους κ. Δημήτρη Γκιούλτσο, το Δ/ντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Ταλαμπίρη καθώς και τους αρχαιολόγους κ. Μαρία Φαρμάκη και κ. Αναστάσιο Κεραμάρη.  Συνεχάρη τα παιδιά για το εγχείρημά τους και τους ζήτησε να προβάλλουν την ιστορία του τόπου τους και να δουλέψουν κι αυτά με τον τρόπο τους για την ανάπτυξη του.
Ο μαθητής Ιωάννης Παντελής Παπαδόπουλος συντόνισε τη συνέντευξη και οι μαθητές μαθήτριες, μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου υπέβαλλαν  τις ερωτήσεις τους και κατέγραψαν τις απαντήσεις των δύο αρχαιολόγων. Τη συνέντευξη  αφού την απομαγνητοφωνήσουν, θα την παρουσιάσουν στο site του σχολείου τις προσεχείς μέρες.

Έκθεση εικόνων