Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 6:29:57 μμ
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 19:42

To 2o Γυμνάσιο κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του

Μια αντιπροσωπεία μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς παρέδωσε, την Παρασκευή 26/6/15 στον π. Ευστάθιο, στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, μια ποσότητα φρέσκων κρεμμυδιών. Ο σκοπός ήταν να διατεθούν τα κρεμμυδάκια στο συσσίτιο που οργανώνει η Εκκλησία για κάλυψη μέρους των διατροφικών αναγκών των οικογενειών της πόλης μας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πολύ σημαντικό, πέρα από την κοινωνική ευαισθησία και την προσφορά των μαθητών μας, είναι ότι η συγκομιδή των φρέσκων κρεμμυδιών ήταν αποτέλεσμα της καλλιεργητικής προσπάθειας των ίδιων των μαθητών.
Πιο συγκεκριμένα, η καλλιέργεια των κρεμμυδιών (και μαρουλιών νωρίτερα μέσα στο έτος) έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: «Καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος» που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς από το Νοέμβριο, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ. Ιάσονα Κωσταρόπουλο. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελούσε θεματική ενότητα του Τοπικού Δικτύου «Η Επιστήμη και η Γνώση στην Υπηρεσία του Ανθρώπου (Εθελοντισμός και Κοινωνική Αλληλεγγύη)». Το Δίκτυο αυτό τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς με γενικό συντονιστή το Διευθυντή της, κ. Γεώργιο Κωνσταντινίδη. Οι υπεύθυνοι του Δικτύου ήταν οι κ.κ. Σωτηρία Καρολίδου, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, και Γιάννης Λιναρδάκης, υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Ο κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών αφού τόσο η σοδειά των φρέσκων κρεμμυδιών, όσο και των μαρουλιών, διατέθηκαν στην Εκκλησία για το συσσίτια που οργανώνει. Ένας ακόμα στόχος του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές την αξία της αρμονικής συνεργασίας για την επίτευξη ενός αποτελέσματος.
Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, πιστεύοντας ότι μόνο η μόρφωση και η Παιδεία μπορεί να θέσει τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον, καλλιεργεί στους μαθητές τις αρχές της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας, και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Οι παραπάνω δράσεις καταδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του 2ου Γυμνασίου και την ενεργή συμμετοχή του στην τοπική κοινωνία και ενθαρρύνουν την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.