Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:40:32 πμ
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 12:18

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου υποδέχθηκε μαθητική αποστολή ERASMUS από Ισπανικό Δημοτικό Σχολείο

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου υποδέχθηκε μαθητική αποστολή ERASMUS από Ισπανικό Δημοτικό Σχολείο. Η αποστολή αποτελείται από 2 εκπαιδευτικούς και 4 μαθήτριες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου:


Το πρωί τους καλωσορίσουμε στο σχολείο μας και θα τους παρουσιάσουμε τις πρακτικές που ακολουθούμε για ένα καλύτερο περιβάλλον, στη συνέχεια θα μεταβούμε μαθητές και εκπαιδευτικοί στην λίμνη Δοϊράνη για μια μικρή βόλτα στην φύση. Θα επιστρέψουμε στο σχολείο περίπου 11.00-11.15, θα γίνει ξενάγηση στον λαχανόκηπο, στον βοτανόκηπο και θα παρουσιάσουμε και την κομποστοποίησή μας.
Θα συνεχίσουμε με μουσική/χορό και φαγητό. Θα ψήσουμε στο σχολείο μας σουβλάκια και έχω ζητήσει και από τους γονείς να φροντίσουν να φέρουν κάποια εδέσματα για να στηθεί και ένας μπουφές.
Οι επόμενες δραστηριότητες που θα κάνουμε μαζί με την αποστολή:
Το σχολείο οργάνωσε μια εκστρατεία ανακύκλωσης από πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου και μαζί με την αποστολή ERASMUS θα επισκεφθούμε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
στον Λαγκαδά την Παρασκευή για να ανακυκλώσουμε στα ειδικά μηχανήματα αυτά που μαζέψαμε.
Το Σάββατο θα περιηγηθούν στην λαική αγορά τις πρωινές ώρες και έπειτα θα αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην Θεσσαλονίκη.
Την Κυριακή το πρωί 09.30 θα ξεναγηθούν στο σπήλαιο και έπειτα στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Την Κυριακή επίσης η αποστολή ERASMUS θα βρίσκεται στο Παιδαγωγικό Συνέδριο και θα συμμετέχει μαζί μας όταν παρουσιάσουμε (Δαλακλή Ε. και Μπάμπης Δ.) την εισήγησή μας: «Ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να αντιμετωπίζουν ζητήματα αειφορίας»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΕΡΣΟΥ