Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 3:18:17 μμ
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 11:12

Το Γυμνάσιο του Νέου Γυναικοκάστρου συμμετείχε σε δύο μαθητικά συνέδρια

Το Γυμνάσιο του Νέου Γυναικοκάστρου συμμετείχε σε δύο μαθητικά συνέδρια το ένα πανελλήνιο και το άλλο με σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα η θετική εμπειρία που αποκομίσαν έθεσε τις βάσεις για να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο διεθνές θεματικό δίκτυο "Τα παιδιά Πρεσβευτές του τόπου τους" που θα υλοποιηθεί κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι μαθητές/ήτριες με την  εποπτεία των καθηγητριών τους κ. Γεωργιάδου Ελένη και κ. Μαγγίρα Ευαγγελία,παρουσίασαν στο συνέδριο που διεξήχθη υβριδικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πειραματικό σχολείο Πατρών με τη συμμετοχή 394 σχολείων της χώρας παρουσίασαν το video «το απόρθητο κάστρο του παλαιού Γυναικοκάστρου-Ιστορίες γύρω από το κάστρο χτες και σήμερα». Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς και ειδικά η κ. Παρχαρίδου στάθηκε αρωγός και τους καθοδήγησε στη σύνδεσή με την τοπική ιστορία. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δουλειά των παιδιών και να ακούσετε τις ιστορίες.

Το video https://drive.google.com/file/d/1uBJ1uoOyqNpKHIWp1j_pXT771p97IHKd/view?usp=drive_link

Όλο το υλικό υπάρχει και στη σελίδα μας http://gym-n-gynaik.kil.sch.gr/gynaik2/index.php/icons/2015-03-09-11-41-51/173-synedriop

Η αφίσα του συνεδρίου εδώ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου τέσσερις μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου με την εκπαιδευτικό τους Μαγγίρα Ευαγγελία συμμετείχαν με ανακοίνωση στο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσσαλονίκης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με θέμα την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία. Οι μαθήτριες με εξαιρετικό τρόπο ολοκλήρωσαν τη δική τους εισήγηση, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθήσαν τις ανακοινώσεις των άλλων σχολείων και αλληλεπιδράσαν μαζί τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι ο εκφοβισμός και η άσκηση κάθε μορφή βίας στον χώρο του σχολείου.

Στον σύνδεσμο οι εργασίες του συνεδρίου (στο 1:30:00 περίπου η παρουσίαση)

https://www.youtube.com/watch?v=hYv416cBKhA