Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, 3:47:04 μμ
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 13:51

Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, εγκρίθηκε η σύσταση και λειτουργία  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Ε.Δ.), για πρώτη φορά στο Δήμο Κιλκίς.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελεί δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια υποχρεωτική εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

 

Η δημιουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς είναι κομβικής σημασίας, καθώς θα βοηθήσει ιδιαίτερα όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο, παρέχοντας τους περισσότερες ευκαιρίες απορρόφησης από την αγορά εργασίας.

Η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας θα διαδραματίσει, επιπλέον, σημαντικό ρόλο στη μείωση των ποσοστών αναλφαβητισμού στο Νομό μας.

Ευχαριστούμε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία, κατανοώντας τις ανάγκες του Νομού μας, ανταποκρίθηκε αμέσως  στο αίτημα του Δήμου Κιλκίς.

Ο Υφυπουργός

Γιώργος Γεωργαντάς