Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:05:00 μμ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 15:50

Αίτημα στη NEL Lines για δωρεάν μεταφορά καρκινοπαθών και νεφροπαθών

Η έλλειψη ογκολογικού τμήματος στη Σάμο και μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία οδήγησε τον διοικητή του νοσοκομείου Σάμου Γιώργο Ραγγούση να απευθύνει αίτημα προς την Ναυτιλιακή Εταιρεία NEL LINES για δωρεάν μετακίνηση των καρκινοπαθών της Σάμου, αλλά και των νεφροπαθών της Ικαρίας.

Όπως σημειώνεται τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα έξοδα μετακίνησης, διαμονής αλλά και στην συνολικότερη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται άνθρωποι με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας που χρειάζεται να ταξιδεύουν τουλάχιστον κάθε 20 ημέρες.

«Προσπαθούμε να δώσουμε μια προσωρινή λύση ενώ ήδη έχουμε ζητήσει τον διορισμό μόνιμου ογκολόγου και φαρμακοποιού στο νοσοκομείο της Σάμου. Επίσης έχει γίνει αίτημα από το νοσοκομείο της Ικαρίας για δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται 13 νεφροπαθείς από το νησί προς την Αθήνα ή την Σάμο» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου.

Εδώ και τρεις μήνες έχουν γίνει δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στην διοίκηση από ομάδα πολιτών μετά από αίτημα καρκινοπαθούς να ξεκινήσουν ξανά οι χημειοθεραπείες όπως γινόταν ως το 2009.

Σε αυτό συμφώνησε η διοίκηση αλλά και το επιστημονικό προσωπικό υπό την προϋπόθεση να υπάρχει φαρμακοποιός που θα κάνει την ανασύσταση των φαρμάκων πάντα με την καθοδήγηση του θεράποντος ογκολόγου.


Πηγή: Το Βήμα