espa pkm

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026, 6:01:16 μμ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026 13:51

Αναμνήσεις από 40 χρόνια θεατρικής διαδρομής: Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» γιορτάζει

Με μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» γιορτάζει 40 χρόνια θεατρικής παρουσίας, φέρνοντας στο προσκήνιο στιγμές γεμάτες γέλιο, απογοήτευση και ατελείωτη δουλειά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Τέχνη – Διαγώνιος και το Μουσείο που δεν έγινε».

Σημαντικές προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με την πορεία του θιάσου, όπως οι σκηνογράφοι Απόστολος Βέττας και Ιωάννα Μανωλεδάκη, η σκηνοθέτρια Γλυκερία Καλαϊτζή, η θεατρολόγος Ελίζα Θεοδωράνου και οι ηθοποιοί Σοφία Βούλγαρη και Έφη Σταμούλη, θα ανακαλέσουν μνήμες και θα μοιραστούν ιστορίες από την ιστορία του θιάσου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναφορές από την ίδρυση του θιάσου το 1979 από τον Νικηφόρο Παπανδρέου έως τις τελευταίες παραστάσεις του, με στόχο να αναδείξει τις αστείες και συγκινητικές στιγμές που καθόρισαν αυτή τη διαδρομή. «Θέλουμε να επικεντρωθούμε σε στιγμές που δεν έχει ακούσει το κοινό», δηλώνει η Έφη Σταμούλη.

Η αναδρομή αυτή έχει και προσωπική διάσταση για την Σταμούλη, που αναγνωρίζει ότι η απόσταση του χρόνου προσφέρει μια νέα οπτική για την αξία όσων έζησαν. Με 127 έργα και 42 πρεμιέρες, η Πειραματική Σκηνή υπήρξε σημαντικός πυλώνας του ελεύθερου θεάτρου στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, προσκαλώντας τόσο τους παλιούς φίλους του θιάσου όσο και τους νεότερους θεατές να ανακαλύψουν την ιστορία του θεάτρου που στηρίχθηκε στη συλλογική προσπάθεια και το όραμα.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr