Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 2:19:21 πμ
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 20:48

Ανδρουλάκης από 86η ΔΕΘ: Το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται εδώ, από την Θεσσαλονίκη (pics & vids)

Με πατερίτσες έκανε την είσοδο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική του ομιλία στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα (14/09).

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας, Φώτης Εμμανουήλ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε ατύχημα σε αγώνα μπάσκετ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας την ομιλία του έκανε λόγο για συγκλονιστική παρουσία πολιτών, σημειώνοντας πως αυτό είναι μήνυμα της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ εδώ από την Θεσσαλονίκη.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια «αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι στοίχημα του ΠΑΣΟΚ «στις επόμενες εκλογές είναι να επιλέξουν οι πολίτες θετικά ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμακαι να μην είναι εγκλωβισμένοι μεταξύ δύο κακών».

Υπογράμμισε, δε, ότι το εκλογικό δίλημμα δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος», όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στο καθεστωτισμό».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού για «πολιτική τερατογέννεση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση για να «ανταποδώσει» λέγοντας: «Έχετε ακούσει για την Αποστασία; Έχετε ακούσει για το Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου;», ενώ κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμνημονιακή στάση που τήρησαν τα πρώτα χρόνια με αποτέλεσμα να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

«Κοινή παράμετρος είναι ότι πάντα στόχος τους ήταν η Δημοκρατική Παράταξη και γι’ αυτό δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Υπάρχει ιστορική μνήμη» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημείωσε, ακόμη, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει με τους θεσμούς», ενώ σχολιάζοντας το τρίπτυχο σύνθημα της κυβέρνησης «Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «ασυνέπεια, πισωγύρισμα, αστάθεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προσπάθεια να κρατήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στο σκοτάδι και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο για τους λόγους παρακολούθησής του.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός και δεν μπορεί κανένα ψεκασμένο σενάριο να το κρύψει.» ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση και προς τον πρόεδρο της Τουρκίας κάνοντας λόγο για κλιμακούμενη εχθρική ρητορική ενώ σημείωσε πως οι διεθνείς επαφές της Ελλάδας και οι δηλώσεις καταδίκης από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν αρκούν και απαιτούνται πιο σκληρά μέτρα.

Δείτε επίσης: Αύριο παρουσιάζεται η στρατηγική για την Κοινωνική Στέγαση που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ

Πηγή: Politic.gr