Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:26:44 πμ
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 10:02

Αποδεκτό το αίτημα Αγγελούδη για χρηματοδότηση για βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο επόμενο διάστημα θα δοθούν τα χρήματα έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.

Βασική θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη είναι η νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων στα όρια του δήμου έτσι ώστε να μειωθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί λόγω των εργασιών του Flyover.

Το συγκεκριμένο μέτρο κοστολογείται περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε και χθες στη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο Στέλιος Αγγελούδης αναφέρθηκε ξανά στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Σταϊκούρας τον παρότρυνε να απευθυνθεί στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως, το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να αρχίσει η νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων. Είναι δεδομένο πάντως πως όταν εγκριθεί, για να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο θα πρέπει να γίνει πρώτα ένας ανασχεδιασμός έτσι ώστε να φανεί σε τι ποσοστό μπορεί να εφαρμοστεί η νυχτερινή αποκομιδή, αφού υπάρχουν περιοχές στις οποίες είναι αναγκαίο να περνούν τα απορριμματοφόρα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε επίσης: Kαθαριότητα, Flyover, πράσινο και σχολεία έθεσε σε προτεραιότητα ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Πηγή: Politic.gr