Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 1:44:42 μμ
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 19:28

ΑΠΘ: Εισαγγελική παρέμβαση για καθηγητές που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκαλεί η άρνηση των καθηγητών σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου να διεξάγει τις εξετάσεις του τρέχοντος εξαμήνου μέσω του διαδικτύου

Η εισαγγελική παρέμβαση σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, πραγματοποιείται μετά την απόφαση των Καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, να αρνηθούν τις διαδικτυακές εξετάσεις υποστηρίζοντας ότι δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Αναλυτικότερα η ΕισαγγελίαΘεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική ποινική έρευνα για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων, οι οποίες απορρέουν από την άρνηση των καθηγητών του ΑριστοτελείουΠανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη διενέργεια εξετάσεων εξ αποστάσεως.

Η απόφαση των καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφέρει:

H Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη συνεδρία της με αριθμό 8α/1-2-2024 αποφάσισε:

Να μην διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς θεωρεί ότι δεν πληρούται η οριζόμενη εκ του νόμου 4597/2002 (Αρ. 65, π. 4, εδ. β) προϋπόθεση του αδιάβλητου της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Να εξετάσει την κατ΄ εξαίρεση εφαρμογή κάθε πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής εξετάσεων διπλωματικών εργασιών, διδακτορικών διατριβών, φοιτητών Erasmus και ολιγομελών ομάδων τελειόφοιτων.

Ιωάννης Θ. Ρέκανος, Καθηγητής

Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Δείτεεπίσης: ΗΠΑ – Σοκαριστική ομολογία: Τον τεμάχισε και έκρυβε το κομμένο κεφάλι στον καταψύκτη για 2 χρόνια

Πηγή: Politic.gr